Serdar Arseven

Serdar Arseven

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli... “Lütuf” bunlar “lütuf”!..

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli... “Lütuf” bunlar “lütuf”!..

Yerel seçimlerden nasıl bir sonuç çıkar?..

Bunca yıldır tahminde bulunuyoruz, şükür hiç karavana atmadık. Bu sefer de iddialı olduğumuzu belirtelim naçizane.

Yavuz Donat ağabey tecrübeli ve sıkı yorumcu, “Bu seçimlerde fazla bir heyecan göremiyorum. Öyle gümbür gümbür geleni de göremiyorum” diyor.

Artık gümbür gümbür gelmek yok. O gümbür gümbür gelişler bir özlemin tezahürüydü. Şimdi ise var olanı sahiplenme, eski “kara” günlere dönmeme arzusu var. Olan devam edecekse fazla heyecana gerek yok!..

ANAR’ın son anketinden AK Parti yüzde 47 ile çıktı.

Sonuç Kudüs TV program yapımcısı Zihni Çakır’ın sorusu üzerine söylediğime yakın: “Ben de en az yüzde 42 diyorum, yüzde 48’e kadar yolu var.”

Bir önceki yerel seçimin 10 puan üzerine bile çıkabilir AK Parti. Bunca yıl, bunca seçim, nasıl oluyor da AK Parti böylesine açık ara gidiyor?..

Birçok sebebi var.

Rakipsizlik en büyük sebeplerden…

Muhterem Devlet Bahçeli’yi izlediniz mi?..

Recep Tayyip Erdoğan, “Birinci olamayan bıraksın. Ben birinci olamazsam genel başkanlığı bırakacağım. Yürekleri yetiyorsa Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli de bıraksın” demişti ya…

Muhterem Bahçeli en “delikanlı” tavrı ile restini çekti: “Ey Tayyip Erdoğan, senin yüreğin yetiyorsa geçtiğimiz seçimde aldığın yüzde 51’in altına düşersen bıraksana!..”

Haydaaa… Muhterem Bahçeli, Ak Parti’nin geçen yerel seçimde yüzde kaç oy aldığını unutmuş!.. Ya da bu seçimin genel seçim olmadığını unutmuş...

Kemal Kılıçdaroğlu büsbütün garip, başörtüsünün serbest bırakılmasını “sıkılmadan” kendisine mal etmişti hani… Dün de kan kusturdukları Rahmetli Adnan Menderes ve  Rahmetli Erbakan Hoca’ya duydukları muhabbetin derinliğinden bahsetti!.. Rahmetli Adnan Menderes’i astırmak için her türlü tezgahı sahneye koyan CHP kafası ve Rahmetli Erbakan Hoca’yı iktidardan indiren sütü bozuk 28 Şubat darbesinin zihni arka plânı!..

Recep Tayyip Erdoğan nasıl kazanmasın;

Bir ana muhalefet ki, bünyesinden kurucusunun medfun bulunduğu şehri yönetmeye bir tek adam bulamadığı için bir MHP’liyi aday yapmış.

Mansur Yavaş’a canlı yayında soruyorlar:

“Niçin CHP?”

El cevap: “Sayın Bahçeli uygun görmeyince CHP’den aday oldum!..”

“Tunç beni almadı, naapiim ben de Tanju’ya vardım!” der gibi…

Ha Tunç ha “Tanju!..”

Ardahan’da huzur vaat etti Kemal Kılıçdaroğlu… Ne huzuru, onun Genel Müdürlük dönemini biliriz!..

Ah o telsizler telsizler!.. Onun döneminde “sağcı” olup da SSK Genel Müdürlüğü’nde görev yapanlara sorun, ne huzur!..

Hoppalaa; muhterem Devlet Bahçeli Samsun taraflarında konuşurken, koalisyon ortağı olduğu dönemde milletin ne feci hallere düştüğünü anlatmaz mı...

Kendileri söylediler; millet perişan olmuş, ümidi kalmamış MHP’li iktidar döneminde…

Kendileri perişan ettiği için de millet gitmiş Erdoğan’a oy vermiş…

Ya, ne demek istedi acaba?.. Hani deseydi ki, “Biz batırdık, bitirdik… Tamam ama çok şey öğrendik. Yeniden iktidar olursak bir daha asla batırmayız!” filan, hadi bir derece…

Yok…

“Bizim dönemimiz çok kötüydü!.. Millet büyük kayıplara uğradı!”

Eee?.. İşte bu!..

O an, kitlesine baktım Devlet Bahçeli’nin…

 “Buz!”

CHP ve MHP genel başkanları, Recep Tayyip Erdoğan iktidarı devam etsin diye “ayarlanmış” sanki. Hele, Fethullah Gülen “Hoca” takımının taarruzları yok mu?..

Memlekette, kendi grubunun bir bölümünden gayri hemen her kesimin tepki duyduğu bir yapı böylesine hücum etmemiş olsaydı, hiç şüphem yok, AK Parti daha az oy alırdı.

AK Parti’nin çatırdamaya başladığı bir anda, bütün bunlar oldu.

Allah Recep Tayyip Erdoğan’a yardım ediyor.

Başka izahı yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi