Serdar Arseven

Serdar Arseven

Burak Can, “Cami”lerden yükselen ses!..

Burak Can, “Cami”lerden yükselen ses!..

urak Can Karamanoğlu, lokantada çalışarak hayatını idame ettirmeye çalışan bir gariban evlâdı.

Askerden yeni gelmiş. Asgari ücretli bir iş bulmuş.

“Ekmek” derdinde.

*

Sandıktan ümidini kesmiş “partiler ve paralel devlet organizasyonu”nun katlettiği Burak Can Karamanoğlu’nu, dualarla uğurladık.

Allah rahmet eylesin.

“Cemevi”ni “hücre evi”ne çevirmek isteyen “paralel” şer odakları ile “Cami”den barış ve kardeşlik mesajları veren evladını kaybetmiş bir baba!..

Fark var!.. Fark var!.. Fark var!..

BİRİLERİ TERÖR, BİRİLERİ “HİZMET” ÜRETİR!..

Iğdır’dayız.

Nahçıvan sınırındaki “Dilucu Sınır Kapısı”nda.

Önümüzdeki yıl Türkiye’nin başına dert olacak “Sözde Ermeni soykırımının 100’üncü yılı” yaygaraları başta olmak üzere, birçok uluslararası tezgâhın etkisini azaltmak açısından “hayati” önemdeki bir bölgedeyiz.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, bürokratlar ile oda, borsa başkanlarının katılımıyla modernize edilmiş Dilucu Gümrük Kapısı açılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraklerinden olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. (GTİ) tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle modernize edilecek Dilucu Gümrük Kapısı, 18.822 metrekaresi kapalı olmak üzere 79.848 metrekare alana sahip.

Türkiye Cumhuriyeti ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında yer alan kapıdaki modernizasyon çalışması,  meşakkatli gümrük işlemlerinden dolayı tıkanan ticareti açacak ve özellikle civar illerimizin piyasalarını hareketlendirecek.

Tesis için modern bir gümrükte olması gereken her ayrıntı düşünülmüş.

Bugüne kadar Habur, Cilvegözü, Kapıkule, Sarp, Hamzabeyli ve Nusaybin gümrük kapılarını modernize ederek hizmete sunan GTİ, TOBB’un iddialı hamlelerinden.

Türkiye’nin menfaatleri için önemli, bundan dolayı da bir “paralel yapı”nın hedefinde!..

Hatırlarsınız;

 “Paralel Yapı” ile yakın “diyalog” halindeki bir mevkute “taraf”ından ortaya atılan “Gümrük işinden hayli para götürdüğü”ne dair iddialara tepki gösteren Rifat Hisarcıklıoğlu şu açıklamayı yapmıştı:

“HOŞGÖRÜ sınırlarını zorlayıcı şekilde atılan başlık, hakkaniyete, hukuka ve yazı yazma adabına aykırıdır. Başlıkta sanki şahsımın gümrük kapılarından bir kazancı olduğu algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Şahsımın ve şirketlerimin bundan bir kuruş kazancı olmamıştır ve olamaz.”

Evet…

Sayın Hisarcıklıoğlu da bu süreçten nasibini alanlardan.

O da haksız yere karalananlardan…

Belki de “daha fazla” karalanmamak için “Paralel Yapı” mevzularına “teğet” geçiyordur bu günlerde.

Bilemem.

*

Dönelim “Dilucu Sınır Kapısı”na:

Nahçıvan çok önemli.

Azerbaycan’a bağlı olmakla birlikte, bu ülkeyle fiziki bağlantısı olmayan Nahçıvan, Türkiye ile kara sınırı bulunan tek Türk Devleti.

Malûmunuz; Türkiye 2014 ve 2015’te yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim sınavlarından geçecek.

Bu hattaki 2015 senesi,  Ermenilerin “soykırımın 100’üncü yılı” yalan ve yaygaralarına sahne olacak.

Türkiye’nin son yıllardaki kalkınma hamlelerinden rahatsız olan çevrelerin her türlü işbirliğine hazır olduğunu bugünlerde daha iyi görüyoruz.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Ermenistan ile 246 km, Türkiye ile 17 Km ve İran ile 204 km’lik sınırı var.

Böylesine hassas bir noktada.

Dilucu sınır kapısının modernizasyonu bu bakımdan çok önemli.

Türkiye’nin de desteğiyle kısa sürede toparlanan, sanayi kuruluşlarının sayısını son 11 yılda 12’ye katlayan Nahçıvan’da kişi başına gelir  hızla tırmanıyor.

Bölgede, şeker, çimento, tuz, cam, halı, tekstil, hidroelektrik santrali, rüzgar enerjisi üretimi, deri, bitkisel ilaç gibi birçok sahada çalışma imkânı var.

 Doğalgazın olmadığı bir tek ev bile bulunmayan Nahçıvan, yakın zamanda karanlıklar içindeydi, bugün ise Türkiye’ye elektrik ihraç ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne, Türkiye üzerinden doğalgaz verilmesi konusunda önemli adımlar atıldığını” açıklamışlardı.

Bakan Yıldız, “Nahçıvan’a önce kara, sonra elektrikle bağlandık, bir süre sonra da boru hattıyla bağlanacağız. Aramızda kopmaz bağlar oluşturuyoruz!” demişti.

TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bu hassas bölgeye de el attığı için tebrik edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi