Ersoy Dede

Ersoy Dede

Gündemlerinde kaset yok

Gündemlerinde kaset yok

Gaziantep - Kaset tertiplerinin CHP ve MHP’de işe yaramış olması üzerinden, siyasetin kasetlerle dizayn edilebildiği algısı yükseltildi uzunca bir müddet.. O zamanki pozisyonumu koruyorum. Hatta daha eskiye dair hafızalarını zorlayanlar, Yüksek Askeri Şûra’yı etkilemeye dönük komutanların özel hayatlarına dair kasetlere karşı da nasıl sert yazılar yazdığımı hatırlayacaktır. Yalvardık.. Dedik ki; “bunların sizde bir dizayna yol açmasına izin vermeyin” .. Nitekim siyasi sonuçları itibariyle, bugün tepe yönetimlerinin değiştiği gibi bir durum ortaya çıkmış olsa da, asıl sonuç başka oldu.. Baraj riski taşıyan MHP, güçlenerek çıktı sandıktan, farklı parti ve sivil toplum örgütü içinde CHP’ye muhalefet eden yapılar ise CHP’de kenetlendi. (Kamer Genç, 10 Aralık Hareketi, Sodev, Sarıgül vs..) Dolayısıyla kaset esasen işe yaramak şöyle dursun, ters bile tepmişti. Ama CHP ve MHP’yi yöneten kadrolar, bunu okuyamadılar. Oysa bugün Ak Parti, kendisine yönelik tertibi, bizzat kendisine anahtarları teslim eden halka şikayet ediyor ve siyasi sonuçlarını da görüyor.. Deniz Baykal da başka başka yerlere gideceğine doğrudan halka gitseydi, bugün bambaşka bir konu konuşuyor olurduk..

MEYDANLAR NE DİYOR?

Başbakan gelmeden bir gün evvel ulaştım Gaziantep’e.. Kot pantolonumu, montumu, spor ayakkabımı geçirdim üzerime attım kendimi sokaklara.. Sabah beyran içmeye gittiğim lokantada çalışan garsonlarla lafladım.. Oradan çıktım Bakırcılar Çarşısı esnafını dinledim.  Büyük Pasaj’da dolaşan gençleri, ŞKM önünde bekleşen kadınların söylediklerini not aldım.. Beni Oğuzeli’ne, Şahinbey’e götüren taksicilerle uzun uzun konuştum.. Kasetler konusunda ne diyorlar biliyor musunuz? Hiçbir şey.. Ama hiçbir şey.. Gündemlerinde kaset yok.. Kasetleri tesadüfen dinlemiş ya da hakkında yazılanları okumuş olanların ise tavrı net; “bu apaçık bir operasyondur” diyorlar.. Ve bu operasyon Gaziantep’in taş çatlasa 100 bin kişi ancak alacağı meydanına en az 200 bin kişiyi doldurmaya yetmiş durumda.. Sadece kalabalıklar da değil.. Ak Parti adayı Fatma Şahin ile ilgili de sorular sordum seçmene.. Ve işin sırrını öğrendim.. Bakın Fatma Şahin, muhtemelen en az %55’lik bir oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturacak.. Ama bunda bugüne kadar Antep halkı için yaptıklarının çok büyük yeri var.. Muhtarlarla konuştum örneğin.. Bakanken bile Fatma Şahin’e tek telefonla ulaşabildiklerini, ihtiyaçlarını söyleyebildiklerini anlattılar.. Memleketi ve seçim bölgesi Antep’e, seçimden seçime oy istemek için gelmediğini, her an kentle ilgilendiğini söylediler..  

CHP’Lİ TAKSİCİ

Bizi İmam Çağdaş’a taşıyan taksici yıllarca CHP’de gençlik kollarından başlamak üzere çalışmış biri.. Kendimi tanıtmadan dedim k; “kaç dönemdir Ak Parti’de Gaziantep. CHP’nin vakti gelmedi mi?” Dedi ki; “Abi ben aileden CHP’liyim.. Celal Doğan zamanında sokak sokak çalıştım. İyi şeyler yapmadı mı? Yaptı elbet.. Ama geriye bir hayvanat bahçesi ile bir de genelev tartışması kaldı. Ondan sonra bu kente gelen hizmeti nasıl inkâr ederim. Gideceğim Ak Parti’ye vereceğim oyumu”.. Bu genelev meselesini ben açmayacaktım. O yüzden de tırnak içinde aktardım size.. Ama özür dilerim algı böyle.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi