Ersoy Dede

Ersoy Dede

Ak Parti mi dövdürmüş Kılıçdaroğlu’nu?

Ak Parti mi dövdürmüş Kılıçdaroğlu’nu?

Böyle iki yazı arasında iki-üç gün boşluk olunca konular birikiyor, kimisi güncelliğini yitiriyor. İnsan ne diyeceğini şaşırıyor.. Kars’ta bir manyağın kurbanı olan 9 yaşındaki Mert’i yazacaktım üstüne Pınar Kür’ün saçmalamaları geldi. Tam ona konsantre oluyordum Kılıçdaroğlu yumruk yedi. Bizim de hepi-topu 400 kelimelik köşemiz var. Ve ancak sıra geliyor.. Ne yapacağız bilmiyorum.. (yazının bu üst kısmı patron içindi, kafanıza takmayın. Biz aşağıda devam ediyoruz..)
****

Kılıçdaroğlu’nun yediği yumruğu soruyor herkes.. Pek çok açıdan üzerinde durulması gereken kriminal bir vaka.. Önce Kılıçdaroğlu’nun şahsında Gazi Meclisimize geçmiş olsun.. Pek çok hadise üzerine hep yapageldiğim bir tahlile bu olay üzerinden de devam etmek istiyorum.. Bizim için Türkiye Büyük Millet Meclisi sistemin garantisi, millet iradesinin tecelligâhıdır.. Bizim için meselenin masaya konduğu yerdir. Ve çözüm yeridir.. Savaşacaksak da TBMM’den çıkar o karar, barışacaksak da.. Elimizdeki her şeyi kaybedebiliriz ama TBMM’nin saygınlığına, ağırlığına, önemine, sistem için işlediği role kasteden herhangi bir eylemi affetmemiz, olmamış saymamız düşünülemez.. Buna milletvekillerinin kendi aralarındaki kavga da dahil, TBMM’den çıkan bir yasayı tanımadığını söyleyen bir mahkeme reisi de dahil, kendini yasama organının üzerinde gören bir başka kurum da.. Bütün bunları bütünlüklü olarak ele alıp düşünmek, değerlendirmek gerekir.. Yapılan haysiyet cellatlığı içinde; Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na, bakanlara, milletvekillerine yönelik şahsen yapılan saldırılar var kuşkusuz.. Ama içten içe millet iradesinin en yüce tecelligâhı olan TBMM’ye yönelik de bir saldırı olduğunu görmezden gelemeyiz.. Bence genel başkanları yumruklu saldırıya uğramış olan CHP’nin saygın üyelerinin de meseleyi bir de bu bakış açısıyla bir daha gözden geçirmesinde yarar var.. Suçlayalım hep birlikte yumruk atan adamı fark etmez ki.. Burada daha temel bir sorunla karşı karşıyayız.. Meclis’i korumamız lazım.. Nokta..

AK PARTİ’NİN NE İŞİNE YARAR?

Psikopat bir adam TBMM’de Kılıçdaroğlu’nu saldırıyor. Paraleller, Ergenekoncular, CHP medyası hep bir ağızdan Ak Parti’yi suçluyor. Niye?. Adamın Ak Parti’ye üyelik kaydı var diye.. Delikanlı diyorum bütün partiler kendi üyelerine bir dönüp baksınlar bakalım farkına varmadıkları ne hastalıklı tipler çıkacak aralarından. Kabul, üye kaydı yapılırken böyle kriminal bir adama dikkat edilmesi gerekiyordu. Ama buradan; “Ak Parti adam tutmuş (ya da görevlendirmiş) Kılıçdaroğlu’nu dövdürmüş” türü bir sonuç çıkar mı?. Daha açık konuşalım gelin.. Kılıçdaroğlu’nun yediği yumruk, Ak Parti’nin ne işine yarar?.. Algılarınıza oynanmasına izin vermeyin. Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray taraftarını dövebilir.. Kendi aralarında kavga çıkar, biri yumruk atar diğeri tekme.. Tasvip etmesek de bu vaka.. Ama Fenerbahçe Başkanı’nı, Galatasaray taraftarı niye döver ki?.. Ya maçı kaybettin diye ya da yanlış transfer yapıp kulübün paralarını çarçur ettin diye kendi taraftarı dövmek ister.. Fenerbahçe maç kaybedince Galatasaray taraftarı mı bağırıyor; “yönetim istifa” diye?.. Mantıklı olun biraz.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi