Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

Kılıçdaroğlu Uçmaz, Yılmaz Özdil Uçurur

Kılıçdaroğlu Uçmaz, Yılmaz Özdil Uçurur

Sabahdan beri, hasta yatağımda Kılıçdaroğlu’na uygulanan 1 lira tedâvisi resimlerine bakıyorum. İçinden çıkamayınca elime bir lira aldım. Önünden arkasından, şu açıdan, bu açıdan yana yana tutarak şu kanaate vardım. Kılıçdaroğlu’nun yüzüne yumrukdan sonra yapıştırılan 1 liranın tura tarafı üstte. Yazı tarafı yüzünde.

Bunu neden mi yapıyorum?

Bir deli, bir kuyuya, bir taş atmış; kırk akıllı çıkaramamış. Zoraki santimantal Yılmaz Özdil, CHP liderine atılan yumruk üzerine bir yazı yazmış. Yazı demeye şâhit ister ya, adı yazı işte; biz de öyle diyelim.

İfâde aynen şöyle:

“Şişi insin diye metal bir lirayla bastırdılar, tura tarafı denk geldi, Atatürk’ün izi çıktı yüzünde…Alnında Euro izi olsaydı, o fenaydı, o zaman çıkamazdık insan içine…”

Hani, bir insanın başına silah dayasanız ve deseniz ki “Bu para meselesinden “sır kapısı” tadında bir yazı çıkar”, ancak böyle bir sebebden, böyle bir yazı yazılır.

Görsel algım iyidir. Benim gördüğüm kadarıyla -ki yanılabilirim- paranın tura kısmı üstte. Lütfen siz de tecrübe edin. Bir lirayı, Atatürk resmi dik konumda olacak şekilde tutun. Sonra, 45 derece kadar sola çevirin. Baş parmağınızı, yarısını biraz geçecek kadar  üzerine bastırın. Tabi bunu Kılıçdaroğlu’nun suratına para yapışmış resminin yanında yapın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız (Yanılmış isem birisi düzeltsin.)

Önce, ifâdedeki saçmalığa bakalım. Bir liranın yazı kısmında Euro mu var ki , tersi olsaydı Yılmaz Özdil insan içine çıkamıyor? Ayrıca yumruk, Kılıçdaroğlu’nun sol yanağına atıldı; alnına değil.

Bu yazının mantığına göre, tura kısmının yapışması ile Atatürk’ün izi, Kılıçdaroğlu’nun yüzünde çıkıyor ve  Atatürkçülüğü tescillenmiş oluyor. “Öyle bir iz filan yok.” demeyin sakın.O izi,  bizim gibi bidon kafalı , cahil öküzler göremez; okumuş, bilge, ferâset sâhibi ulusalcılar  görebilir ancak. Biz sadece, göbeğimizdeki kaşıma izini görebiliriz.

Peki, eğer haklıysam, tura üstte ve yazı altta ise ne olacak? Yani Kılıçdaroğlu’nun yüzüne para izi denk geldiyse..

Evet, bu mantıksız yazının mantığına göre, CHP lideri haram yediği, para yediği için yumruk yemiş oluyor. Yumruk izinin üzerine yapıştırılan 1 lira da bunun ispâtı.

Böyle komik bir yazıyı ciddiye aldığım için kendimden de sizden de özür diliyorum. Ama tahlil edilmeyince “süper yazı” sınıfına giriyor. Mübtelâ okuyucuları da  bir entellektüel ki sormayın. Hepsi süppeeerlerrr…Mantık mı? O ne ki?

Yılmaz Özdil, klavyesine kedi kaçtığı günlerde “Ne yap yap, kendini de Kılıçdaroğlu’nu da kurtaracak bir yazı yaz.” diye iknâ edildi galiba.

İlâhi Yılmaz Özdil! Şeyh uçmaz, derviş uçururmuş. Uçurun bakalım Kılıçdaroğlu’nu.

Aslında, kendinize bu kadar eziyet etmenize gerek yok.

Bu seçim sonuçlarına rağmen insan içine çıkıyorsunuz ya  daha çok çıkarsınız. Yazarsınız da…

“Arsız neden arlanır, çul da giyse sallanır”mış.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi