Serdar Arseven

Serdar Arseven

Sayın Başbakan’a mektup var

Sayın Başbakan’a mektup var

Kıymetli okuyucularımdan bir grup beni bir ortamda yakalayıp sözü aldı.

“Bu mektubu” köşemde yayınlayacağıma söz verdim.

Boyun kıldan ince...

Mektubu yayımlayacağıma söz verdiğimi sosyal medyadan duyurmuş dostlar.

Telefonlar, telefonlar, mesajlar, mesajlar...

İyisi mi bir an evvel yer vermek...

Buyurun:

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a:

T.C BAŞBAKANLIK MAKAMINA;

Sn Başbakanım,
Bizler KPSS sınavıyla Kamu İktisadi Teşebbüslerine istihdam edilmekte iken, özelleştirmeler neticesinde diğer kurumlara 657’ye tabi 4/C statüsüyle ataması yapılan personelleriz.

Yapılan özelleştirmelerle her ne kadar KİT’lerin bütçe ve genel ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi amaçlansa da beraberinde güvencesiz, vasıfsız bir çalışma şekli olan 4/C’yi getirdi.

Birçoğumuz emekliliğine 25-30 sene olan kariyer ve meslek sahibi Mühendis, Raportör, Tekniker ve Teknisyenleriz. Maalesef ki 4/C statüsünde olmamız nedeniyle hem diplomalarımızın hem de aldığımız eğitimin hiçbir kıymeti olmamaktadır.

4/C çalışma şekli belki ilk uygulamalarında emekliliğine birkaç sene kalmış insanların emekliliğini doldurmaları için uygun görülmüş olsa da, son yıllarda yapılan özelleştirmelerde bu kurumlara KPSS sınavı ile girmiş, kariyer ve meslek sahibi personelin 4/C pozisyonunda vasıfsızlaştırılması, bu çalışma şeklinin devam etmesini mantıksız ve imkansız hale getirmiştir.

Durumu şöyle örnekleyecek olursak, eğitim düzeyleri eş iki personel, aynı odada aynı işi yapıyor birisi 4/C’li birisi 4/A’lı. Birisi bin beşyüz TL. alıyor, diğeri ise iki bin TL. izinleri farklı, sosyal hakları farklı. 4/C’li personel master da yapsa görevinde bir adım ileri gidemiyor.

Hükümetimizce yapılan çalışmalar ve iyileştirmeler neticesinde 4/C modeli için küçük küçük doldurulmaya çalışılsa da bu 4/C garabetinin getirdiği vasıfsızlığı maalesef ortadan kaldıramadı.

Sayın Başbakanımız, Haziran 2011 seçimlerinden önce  yaptığınız seçim konuşmasında 4/C’lilerin seçimlerden sonra bir yasa değişikliği ile 4/A yada 4/B kadrolarına atanacağı sözünü vermiştiniz. 

İş güvencesi olmadan ve yan masada aynı görevi yapan devlet memurlarının özlük haklarına ve aldıkları ücrete imrenerek görevimizi en iyi şekilde yerine getirmekteyiz.

Sizden beklentimiz:

Memur sendikalarına üye olmamız, Memur maaş katsayısına göre ücret almamız, memurlar gibi fazla çalışma ücreti almamız, memurlara verilen aile yardımından yararlandırılmamız, 4/A veya 4/B kadrosuna geçirilmemiz...

Memur sen Büyük buluşmasında, Ahmet Bey’in (Sayın Ahmet Gündoğdu) 4/C’ye kadro talebi üzerine, verdiğiniz onayla gözlerinin içinin gülmesini sağlamanızdan dolayı umutluyuz. Makamınızın ve gönlünüzün kapılarının ülkenin her bir ferdine sonuna kadar açık olduğunu da biliyoruz.

Talebimizi geri çevirmemenizi kalb-i ihtiram ve muhabbetle.

Arz ederiz. 

 4/C’Lİ PERSONEL

*

Evet, sözümün gereğini yerine getirmiş bulunuyorum.

Var mı başka talebi olan?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi