Serdar Arseven

Serdar Arseven

“İhsanoğlu... Bir Aydın Doğan adayı!”

“İhsanoğlu... Bir Aydın Doğan adayı!”

Geçen ayın 28’inde “Kurtlar Medyası” adlı kitabı özellikle tavsiye etmiştik.

¥

CHP’nin (!!!) “Çatı adayı” Eklemlendin, pardon, Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan epeyce bahis var Tevfik Diker’in kitabında:

“Ekmeleddin İhsanoğlu’na  genelde Doğan Grubu, özelde Hürriyet gazetesi özel ilgi gösteriyor. Aydın Doğan Suudi Arabistan’a gittiğinde kendisini Prof. İhsanoğlu misafir etmişti. Aydın Doğan’a Hüsamettin Özkan da eşlik etmişti. Bir süre önce, İhsanoğlu’nun eserinin tanıtımına Aydın Doğan ile birlikte Hüsamettin Özkan, Doğan Hızlan, Vuslat Doğan Sabancı, Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Altan Öymen, Taha Akyol, Uğur Dündar ve Nedim Şener katılmışlardı.

Aydın Doğan’ın 2011 yılının Ağustos ayında da Cidde’ye gidip Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştüğünü eklemeliyim.

Aydın Bey’in Ekmeleddin İhsanoğlu ile yakın irtibatı bu tarihten öncesine dayanıyor. Aldığım bilgiler, Aydın Doğan’ın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olmasını istediği doğrultusundadır.  Diyeceğim o ki, Aydın Doğan ve arkasındaki Yaşlı Kurtlar düzeni Erdoğan’ın Çankaya yolunu kesebilmek için Başbakan’a gitmesi muhtemel oyların bölünmesini arzu ediyorlar.”

¥

Sayın Tevfik Diker, Ekmeleddin İhsanoğlu ile Aydın Doğan arasındaki ittifakı bu ifadelerle yansıtmakta.

Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık’tan bu yana dikkatimi çeken ilginç bir durum;

Paralel Medya’nın “temsilcileri” ile Doğan Medyası’nın temsilcileri, bir süredir birlikte ziyaretlerde bulunuyorlar.

Bu ziyaretlerden birine, bir vesileyle bulunduğum ortamda şahit oldum.

“Paralel medya” temsilcisi, Doğan medyasına paralel devlet tarafından yerleştirilmiş bir yönetici, iki adet Doğan Medya yöneticisi...

Beni orada görünce hayli şaşırdılar...

Aramızda soğuk bir selamlaşma vuku buldu.

Bir çay içimliğine birlikte oturduk.

Her iki taraf yani hem Aydın Doğan’ın hem paralel medyanın adamları hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan’a saldırınca patladık:

“Beyler, birkaç sene öncesine kadar  Recep Tayyip Erdoğan karşısında kırk takla atıyordunuz! O günlerde ben, Sayın Erdoğan’ı ‘size karşı’ uyarırken, siz, karşısında kırk bin takla atıyordunuz!  O günlerde dünyanın parasına tv programları yapıyor, her istediğinizi alıyordunuz.  Her istediğinizi alınca iyi de bazı istediklerinizi alamayınca mı kötü oldu Sayın Erdoğan!..  Bir dakika beyler; Sağdan say, soldan say yüz kişiyiz, hepimiz birbirimizi biliriz... Lütfen!”

¥

Attım fırçamı.

Çektim fırtımı.

 “Hadi bana Eyvallah!”

¥

Bunların, yani Doğan Medyası ile Paralel Medya’nın daha doğrusu arkalarındaki güçlerin hep birlikte “bir şeyler planladıkları” ortada.

Bu planlarını icra için, 28 Şubat sürecinde mağdur ettikleri Rahmetli Erbakan’ın  ve Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun talebelerinden bazılarını kullanmaya çalıştılar!..

Mansur Yavaş, Haşim Kılıç(daroğlu) gibi isimlerden istifade etme yoluna gittiler!..

¥

Aziz milletimizin temsil ettikleri “jakoben” zihniyete destek vermeyeceğini çok iyi bilen bu “paralel unsurlar”ın şimdiki malzemesi de Ekmeleddin  İhsanoğlu.

Faşistlerin Fransa’daki kılık kıyafet yasağını “peçe ve burka”ya karşı çıkışla –örtülü olarak- destekleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, Sisi darbesine “darbe dememek” suretiyle birkez daha “peçe altından göz kırpmıştı” laikçi jakoben çevrelere.

Aynı şeyi Haşim Kılıçdaroğlu da yapmıştı ama jakoben zihniyet, iki isimden “eşi başörtülü olmayanda” karar kıldı.

CHP’nin gazetesi de “çatı adayı”nı,  “İhsanoğlu kazanırsa 7 yıl sonra Çankaya’da yeniden türbansız ‘firs lady’ oturacak!..” diyerek tebrik etti.

Ne âlâ işbirliği!..

¥

Her ne olursa olsun...

Ekmeleddin İhsanoğlu da  bir aşamadır!..

Geçtiğimiz hafta Yeni Akit’e konuşan Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın ifade ettiği üzere, Cumhurbaşkanı’nı milletimizin seçecek olması,  “Yeni Türkiye” yolunda atılmış dev adımdır.

Bundan sonra geriye gidiş mümkün değildir.

¥

Evet...

CHP, Paralel Yapı ve Aydın Doğan medyası  bile millet desteğini almak için kullanılacak isimde “belli özellikler” aramaktadır.

Onlar bile “Bu aziz milletin kendilerini sevmediğini” görmektedir.

Güçlüsü AK Parti, zayıfı ise “CHP-MHP-Paralel Yapı-Doğan Medyası” tarafından belirlenecek olan iki adayın ortak özellikleri,  Türkiye’nin yönünü göstermektedir.

İhsanoğlu’nun çatı adayı olmasından memnuniyet duydum.

Hem mağlubiyeti garanti, hem de  CHP’ye büyük hasar vermesi!..

¥

Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan iyisi Şam’da kayısı!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi