Serdar Arseven

Serdar Arseven

Ekmel Efendi… “Ne yapacaksanız benden sonra yapın!” ruhu

Ekmel Efendi… “Ne yapacaksanız benden sonra yapın!” ruhu

Çatı adayı olarak ismi gündeme geldiği an kanaatimi dile getirmiştim:

“Ekmeled/DİN Efendi  klasik bürokrat tipidir;

Akmaz, kokmaz, bulaşmaz!..

Müteveffa Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ü hatırlayanlar vardır.

Gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanları içinde en çok Fahri Korutürk’e benzetiyorum onu.

Kenan Evren, “kirli niyetini” açığa vurduğunda der ki Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk: “Bunu lütfen benim Cumhurbaşkanlığım sırasında yapmayın. İstirham ediyorum. Lekesiz kariyerimi korumak arzusundayım. Bir süre erteleyin bunu!”

Fahri Korutürk, “Namlusu millete dönen tanka selam durmuş!” bir Cumhurbaşkanı olarak, tarihte iz bırakmadan gitti.

Ekmeled/DİN İhsanoğlu ise, “Sisi” darbesine “selam duran” bir İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak sahneyi terk etti.

Milletin asla “vekâlet vermediği” silik partilerin “çatı adaylığı” onun için bir jübiledir.

Ekmeled/Din Efendi, tribünlerdeki üç beş “toplama seyircinin” cılız alkışları arasında “veda” etmektedir.

“İz bırakmadan tarih olmak!” dedikleri böyle bir şeydir.

Ekmeled/DİN Efendi’nin bu hazin gidişinin beni mutlu etmediğini belirtmek durumundayım.

Zira. Ekmeled/Din Efendi, ne olursa olsun, “kültürümüzden” izler taşımaktadır. Ekmeled/Din Efendi, “ismine bile sahip çıkamayan” bir “ilim adamı” olarak kötü emsal teşkil etmiştir.

Fatih’te Ekmeled/Din, Şişli’de “Ekmel”.

Çankaya’da “Tanju!.”

Hacı Bayram’da “Dindar.” 

Çankaya’da “Pek Laik!.” 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir isme “kerhen” razı olduğu belli. “Onu tanıdıkça seveceksiniz!” demesi, “İsmin başka yerlerde belirlenip önüne atıldığına” işaret ediyor.

O Camia, Ekmeled/Din İhsanoğlu’nu gerçekten tanımaz.  Uğur Mumcu gibi “derinlemesine araştırma yapan” mensupları Ekmeled/DİN Efendi hakkında bir şeyler yazmıştır gerçi ama, o taraflarda doğru dürüst kitap okunmaz.

Kendi adamlarının kitaplarını makalelerini bile okumazlar.

CHP’lilerin büyük bölümü, okumaz, araştırmaz, farklı düşüncelere kapalıdır.

“Muhafazakâr takımı”  CHP zihniyetinin bütün uzantılarını takip eder ve o taraftan çıkan kitapları okur ama CHP’liler farklı kesimlere ilgi duymaz.

Lâfa bak:

 “Onu tanıdıkça seveceksiniz!” 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu cümlesi, CHP’lilerin İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği görevinde bulunmuş bir zattan bile habersiz olduğunu gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “tanımadığı” bir isme destek vermesinde bir gariplik görmüyorum.

Ekmeled/DİN İhsanoğlu gibi “risk almayı” sevmez; akmaz, kokmaz, bulaşmaz bir zâtın böyle bir “rolü” üstlenmiş olması ise garibime gidiyor. Varlık göstermesi gayri kabil bir “Cumhurbaşkanı adayı” olacağını nasıl hesap edemez?..

Kendisini çatıya yerleştirenlerden bir bölümünün “Hayır, aslında köküne kadar laiktir!” diğer bölümünün de “Hayır, aslında sapına kadar dindardır!” diyerek oy toplamaya çalışacağı bir vasatta ne duruma düşeceğini nasıl hesap edemez?..

Yazık!.. 

Bazı çok yakın “aile fertlerinden” haberler geliyor… Eklemed/DİN Efendi’nin böylesine “sıkıntılı” bir duruma düşmüş olmasından dolayı ziyadesiyle üzgün olduklarını söylüyorlarmış!..

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Ekmeled/DİN Efendi’ye “Pişman mısınız?” diye sorarız kısmetse.

HAYIRLI OLSUN ÜLKEYE VE SAYIN ERDOĞAN’A

Bugün “AK Parti’nin adayı” açıklanıyor.

TRT Türk’ün canlı yayınında meslektaşım Bahar Güven; “Ters köşe ihtimali var mı? Yani bir bakmışsınız Sayın Erdoğan değil de başka bir isim açıklanmış… Olabilir mi?” diye sordu. Çok zor ama neden olmasın!

Neyse ne; benim nazarımdaki yerler belli: Recep Tayyip Erdoğan hangi pozisyonda olursa olsun Devlet Başkanı’dır. Partili Devlet Başkanı’dır!.. Sistem değişmiştir; Türkiye Başkanlık sistemine resmen değil de fiilen geçmiştir. Hayırlı olsun.

ANADOLU YAYIN PLATFORMU’NUN AÇIKLAMASI

Gazeteci Sinan Burhan’ın başkanlığını yaptığı ve çok sayıda yerel televizyon kanalının üye olduğu Anadolu Yayın Platformu, Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını şimdiden ilan etti bile.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl boyunca sergilediği üstün performansı Köşk’te taçlandıracağının altını çizen Anadolu Yayın Platformu, “Milletin Hizmetkârı, Millet Sizi Bekliyor!” sloganıyla dikkat çekmekte.

Memleketin her yanında büyük heyecan.

Sayın Erdoğan “ters köşe” yapsa da yapmasa da “yeni bir dönem”e geçiyoruz İnşallah.

Hayırlı olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi