Hacı Yakışıklı

Hacı Yakışıklı

“Çatı’nın Çöküşü: The Roof Collapse” sinemalarda!

“Çatı’nın Çöküşü: The Roof Collapse” sinemalarda!

Pensilvanya menşeli film Amerikan-İsrail ortak yapımı.. 

Filmin yönetmenliğini “Fetculberg Bedhduawyen” üstlendi..

 Senaryo her ne kadar 2014 Temmuz’unda çekilse de 300 yıllık bir geçmişe dayanıyor! 

Tek gösterimlik film, dün kapalı gişe oynandı.

Görsel efektlerin bolca kullanıldığı film bir “fırında” başlıyor. Fırından ekmek almaya giden Benjamin, sırayı beklemeyerek kavga çıkarır. Bunun üzerine “tarafsız” kalarak olayı seyreden Eckmeddins, uzaklardan gelen emir üzerine “Bırakın uleeen, tüm ekmekler benim” diye bağırır! “Ulen” lafına fena bozulan fırıncı ekmek küreğini kaptığı gibi Eckmeddins’i kovalamaya başlar. Kafasına küreği yiyen kahramanımız o gün karar vermiştir: “Dünyadaki tüm ekmekleri ele geçireceğim, Ekmek için bana muhtaç olacaklar! Ekmek için Eckmeddins! Muhahaha!” (Not: Sondaki kahkaha kötü adam Erol Taş kahkasıdır, efektle eklenecektir. Eklemek için Eckmeddins) 

“TIPIŞ TIPIŞ” YÜRÜYENLER: THE WALKİNG DEAD!

Film şöyle devam eder: Bir Pazar sabahı uyanan Eckmeddins, insan topluluklarının “tıpış tıpış” ayaklarını sürüyerek okullara doğru gittiğini görür. Bu insanların bir kısmının boynu büküktür. (Arka fonda Small Emrah’ın ‘boynu bükükler, garip yetimler’ şarkısı çalmaya başlar) Kahramanımız, eşini uyandırarak “Wüssun kalk hele gıız, bakale millet nireye gidiyo gıı, gadanı alıyım n’oluyo gıı” der (Eckmeddins o kadar şaşırır ki eşine Kayserilice hitap eder. Durumun farkına varan Wüssun ona fabrika ayarlarını geri yükler) Bu insanlar nereye gidiyordur? Azzz sonra!

EKMEKLERİN EFENDİSİ: LORD OF THE SOMUN EKMEK ARASI FİSH!

Az sonra oldu, devam edelim! Bıldır yediği hurmalar, Eckmeddins’i yeni yeni tırmalamaya başlamıştır. İdeallerini gerçekleştirmek isteyen kahramanımız ordu kurmaya karar verir! Yedi düvele davul zurnayla haber salınır: “Duyduk duymadık demeyin, çemen ekmek’s yemeyin! Monşer Eckmeddins yarından tezi yok ordu kuracaktır. Katılmak isteyenler, ikametgah ilmuhaberi ve 2 adet fotoğrafı muhtar Kılıçdartanyan’a teslim edecektir!”

Gaza gelen davulcu Erzurum Halayı çalmaya başlar! Erzurumlular durumun farkına varıp pöççük aracılığıyla yönetmen Fetculberg’e bir faks çekerler: “Sen neydirsen gardaş! Her ne kadar bizim mahallede buğday yediysen de yumurtayı Jobama’nın bahçesine yumurtluyorsun. Bizim halayda sana baş çekmek yohhh!”

Bu arada filmin müzikleri “Vazıl Say” ve “Grup Emsalet” tarafından yapılsa da çalıntı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Vazıl Say bir elinde viskiyle Hahamyolu Tv’de penguen belgeseli izlemeye ve attığı mesajlarla arabeskçileri çileden çıkarmaya başladı. Say’ın filmin galasında ne yapacağını ise kimse merak etmiyor, “tınnn” yani!

Duyurunun ardından 13 şövalye Eckmeddins’in ordusuna katılmaya karar verir. Kahraman bunun üzerine bir şişer, bir şişer ki “aha böyle” balon gibi olur. Herkes keyiften dört köşe olurken Eckmeddins “paralel” bir eğri olmaya karar verir! Ama o da ne, aman Allah’ım, n’olamaz! Ülkede tam 77 şövalye vardır ve gerçekler çok acayip acıdır! 77 şövalyeden sadece 13’ü orduya katılır! Yine de kahramanımız çaktırmaz, o bir hüpper kahramandır! Kanadı var uçamaz, peteği var bal yapmaz! 

Finalden önce izleyicinin kafasını kurcalayan bir soru perdede belirir. Daha önce KPSS’de hiç çıkmayan bir sorudur bu: 13 Şövalye Eckmeddins’i destekliyor! Ülkede “77 siyasi parti” şövalyesi var! Tek başına Battalgazi halkın %50’sine sahipken, geri kalan 76 şövalye diğer %50’ye sahip! Bu durumda Eckmeddins’in kaç armudu kalır?! Filmde sorunun cevabı yoktur! Cevap tamamen izleyicinin muhayyilesine bırakılmıştır!

Filmin final sahnesi ise müthiştir. 

Dün akşam hep beraber seyrettik. 

“Çatı’nın Çöküşü: The Roof Collapse”

Pazar günü tüm okullarda kapalı gişe oynandı! Ülkenin büyük çoğunluğu filme giderek rekor kırdı. Gişeden beklenen hasılat %55’leri aştı..

İyi seyirler dileriz!

Ve perdede son bir not belirir: Türkiye’nin bu karanlık ve puslu vadisinde yaşananları anlattığımız bu filmdeki kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür! Erol Taş, gülme lütfen!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hacı Yakışıklı Arşivi