Mustafa Çelik

Mustafa Çelik

İslâm coğrafyasının İslâm’la idare olunması-2

İslâm coğrafyasının İslâm’la idare olunması-2

Ehl-i Sünnet ve’l Cemaat akidesine bağlı Müslümanlar, küresel katil Amerika ve avanelerinin bütün dayatmalarına rağmen imanlarının bir gereği olarak İslâm coğrafyasının sadece İslâm’la idare olunmasını istiyorlar ve bunun için de direniyorlar. Dolayısıyla İslâm coğrafyasındaki bütün kavgaların, savaşların, çatışmalarının ana sebebi budur. Müslümanlar ya İslâm ile idare olunmaktan vazgeçip şeytan Amerika’yı ilah edinecekler veya “Rabbimiz Allah’tır” deyip İslâm coğrafyasının İslâm ile idare olunması için mücadele edeceklerdir. 

Müslümanlar, beşeriyet âlemi için ortaya çıkarılmış  en hayırlı ümmetin mensuplarıdır.  Şehid Hasan El- Benna (Rh.a.) der ki:“Müslümanların dünyadaki konumları efendilik değil, öğretmenlik mertebesidir.” Müslümanlara hadim olmayan, Müslümanlara halife de olamaz!

Din gayretiyle müntesiplerini Gayr-i İslâmî idarelere razı eden mekanizmalar, ehl-i küfür hesabına çalışan mekanizmalardır. İslâm’la idare olunma bu tip mekanizmalardan kurtulmayı garantiler. 

Müslüman insan ister ferd, ister aile, ister cemiyet ve isterse devlet seviyesinde olsun, her yerde ve her zaman kendini diniyle mukayyet gören insandır. Müslüman için İslâm dininden kaynaklanmayan ve İslâm dinine uygunluk arz etmeyen her kanun beynine ve bileğine atılan bir kelepçedir. Bu kelepçelerden kurtulmanın yegâne yolu, İslâm ile idare olunmaktır. 

Kâfirlerin küfrî idarelerini geçersiz kılmanın en emin yolu, sadece ve sadece İslâm’la idare olunmaktır. Dinullah’ı ikame etme mesuliyeti, İslâm’la idare olunmayı zaruri kılar. Dinullah’ı ikame etmek, İslâm’la idare olunmak, âlemlerin Rabbi olan Allahû Teâla’nın emridir.  Allahû Teâla’nın bu emri, ehl-i küfre en ağır gelen emirlerdendir. Rabbimiz buyuruyor:

“(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) tefrikaya düşmeyin (fırkalara ayrılmayın).” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).” (Şûra Sûresi/ 13)

Bu ayet-i kerime’den açıkça anlıyoruz ki; Hz. Muhammed (sav) insanları bir bütün olarak  Allah’ın dinini ikame etmeye davet etmiştir.  Rasûlüllah (sav)’in bu daveti müşriklere çok ağır geldi. Müşriklerin mantığı karakteri hiç değişmez. Dünyada ehl-i küfrü en çok korkutan şey, Müslümanların İslâm’dan başka bir şeyle idare olunmayı asla ve kat’a kabul etmemeleridir. Dünkü Mekkeli müşriklerin tavrını bugün şeytan Amerika ve avaneleri sergilemektedirler. İslâm coğrafyasının İslâm’la idare olunması gündeme geldiğinde şeytan Amerika ile birlikte Laikliğe iman etmiş Demokrat sağcı ve solcu müşriklerin birleştiklerini ve birlikte dinleriyle idare olunmak isteyen Müslümanlara karşı harekete geçtiklerini görmekteyiz.

Küresel katil Amerika’nın hedefi; İslâm coğrafyasında sadece ve sadece İslâm’la idare olunmak isteyen Ehl-i Sünnet ve’l Cemaat’in omurgasını çökertmektir. Şeytan Amerika bu hedefine ulaşmak için Ulus devletlerle, Kavmiyetçi terör örgütleriyle dirsek teması halindedir. İslâm coğrafyasında ortaya çıkmış ulus devletler, Amerikan emperyalizmi hesabına icraatlar ortaya koymaktadırlar. Çünkü Ulus devletlerin hedefi; Müslümanları ehl-i ferd haline getirip şahsi kanaatleriyle amel etmelerini sağlamaktır. Çünkü Allah’ın indirdiği, Rasûlüllah’ın tebliğ ve tatbik ettiği ilâhi hükümlerle amel etmek yerine kendi şahsi kanaatleriyle amel edenler, ehl-i küfrün sermayesinden sayılırlar.

İslâm’dan gayrisiyle idare olunmaya razı olanın Müslümanlığını unut. Vahyin karargâhı olmazsa evler, kundakta boğulur umut!

Müslümanların coğrafyasında Müslümanların kendi dinleriyle yani İslâm’la idare olunmalarına engel olmak, dünyanın en büyük zulmü ve zalimliğidir. Çünkü Müslümanları İslâm’dan gayrisiyle idare etmek, Müslümanlara her gün işkence etmektir. Dinleriyle idare olunmayan Müslümanların din, can, mal, nesil ve akıl emniyetleri ortadan kalkmıştır. Bu durumdaki Müslümanların etrafını şek ve şüpheler, korku ve kuşkular kaplamıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Çelik Arşivi