Mustafa Çelik

Mustafa Çelik

İslâm coğrafyasının İslâm’la idare olunması-1

İslâm coğrafyasının İslâm’la idare olunması-1

İslâm, bütün zamanların ve bütün mekânların asla ve kat’a alternatifi bulunmayan yegâne kurtuluş nizamıdır. İslâm’ın dünyaya hâkim olması için çalışmak, Müslümanlar için imanlarından kaynaklanan bir vecibedir. Müslümanlar için İslâm coğrafyasının İslâm’la idare olunması, bir din, bir iman meselesidir. Müslümanları İslâm’dan gayrisiyle idare olunmaya razı etmek, Müslümanları küfür ve şirke razı etmektir.

İslâm coğrafyası için esas-ı asli İslâm’la idare olunmasıdır. Çünkü Müslümanlar için İslâm’la idare olunma asli, İslâm dışı sistemlerle idare olunma ise arızidir. Müslümanlar İslâm’la idare olunmuyorlarsa şeksiz ve şüphesiz küfürle idare olunuyorlar demektir.

Gayr-i İslâmî sistemlere, düzenlere razı olanlar, hayatlarını İslâm dışı sistemlere göre şekillendirenler, İslâm’a ihanet edenlerden sayılırlar. Dolayısıyla İslâm’la idare olunmamayı tavsiye eden, emreden bütün güçler, oluşumlar ve girişimler, küfrün ve kâfirliğin temsilcileridir. Böylelerini tasdik etmek, isteklerine uymak, İslâm dininden dönüp mürted olmaktır. Münkir ver Müşrikler istemese de, hoşlanmasa da, Müslümanların İslâm’la idare olunma iradeleri devam edecektir. İslâm’la idare olunma iradesi, mü’min kalma iradesidir.

Dünyadaki Münkir ve Müşrikler, Yahudi ve Hıristiyanlar, Münafık ve Mürtedler, Müslümanların sadece İslâm ile idare olunmalarından nefret duyarlar. Rabbimiz haber veriyor:  

“Allah tek olarak anıldığı zaman, âhirete inanmayanların kalpleri nefretle çarpar, ama Allah’tan başka putlar anıldığı zaman hemen yüzleri güler.”(Zümer Sûresi/ 45)

Dikkat edilirse, Allah tek başına zikredildiği zaman, “Rahmân ve Rahîm olan Allah’tır, yaratıcı olan, yarattıklarına egemen olan, ölüme ve hayata etkin olan Allah’tır, kullarının tek hacet kapısı Allah’tır, Allah’tan başka hacet kapısı yoktur, bilen Allah’tır, Allah’tan başka bilen yoktur, şifa Allah’tandır, Allah’tan başka şifa merciî yoktur, hüküm, hâkimiyet Allah’a aittir, O’ndan başka hiç kimsede hâkimiyet yetkisi yoktur, Allah’ın gönderdiği şeriattan başka meşru hayat nizamı yoktur” dendiği zaman, her konuda yetkili sadece Allah zikredildiği zaman, ahirete inanmayanların kalpleri nefretle çarpar. Kalplerinde bir öfke, yüzlerinde bir ekşime meydana gelir. Ama Allahû Teâla’nın berisinde bir şeylerden söz ettiniz mi, yani bir konuda etkin ve yetkin olarak Allah’tan başkalarından da, meselâ bir kısım tâğutlardan da, putlardan da, parlamentolardan da, bilimden de, büyütülmüş varlıklardan da, yıldızlardan, uzmanlardan da söz etmeye başladınız mı gülüp sevinmeye başlarlar, yüzleri açılır. Çünkü bu müşriklere Allah’tan başkalarından bahsetmek, Allah’ın gönderdiği yegâne hayat nizamı İslâm’ı bırakıp Demokrasi’den, Laiklikten, Liberalizm’den, Kapitalizm’den, Kemalizm’den, Sosyalizm’den, Marksizm’den, Faşizm’den, Hümanizm’den bahsetmek, bunlarla idare olunmayı istemek onların hevâ ve heveslerini onaylamaktır. Bugün de İslâm coğrafyasında yerel Tağutlara, Firavunlara karşı mücadele eden Müslümanlar sadece İslâm’la idare olunmayı, “el- Hilafetü’r Raşide/Raşid Halifeliği” gündeme getirdiklerinde Küresel Firavun Amerika ve avaneleri harekete geçiyorlar.  Müslümanların İslâm’la değil, Demokrasiyle, Laiklikle idare olunmaları gerektiğini dayatıyorlar. Bu hususta direnen Müslümanlara karşı operasyonlara başlıyorlar. Bunun manası şudur: 

Küresel Firavun Amerika, halkı Müslüman veya halkından Müslüman olan ülkelere diyor ki: “Sizin Rabbiniz Allah değil benim. Allah’ın size gönderdiği hayat nizamı İslâm’ı ortadan kaldırıyorum. Ben size din tayin ediyorum. Siz benim tayin ettiğim Kapitalizm’e, Demokrasiye, Laikliğe, Liberalizm’e tabi olacaksınız. Sizin bundan böyle dininiz benim tayin ettiklerimdir. Bunu kabul etmeseniz bombalanacaksınız, öldürüleceksiniz, yerinizden ve yurdunuzdan olacaksınız. Benim topraklarınızda ortaya çıkarttığım terör örgütlerim vardır onları size musallat edeceğim.” Evet, şeytan Amerika aynen böyle diyor. Amerika, bir küresel  kötülükler devletidir. Kötülükleri yaymak ve kötülükleri dünyaya egemen kılmak, Amerika’nın varlık sebebidir. Amerika, ürküterek, korkutarak Müslümanları sindirmeye, boyun eğdirmeye çalışıyor. Dolayısıyla Müslümanlarla Küresel katil Amerika ve müttefikleri arasındaki savaş bir toprak, bir alan savaşı değil, bir iman savaşıdır. Şeytan Amerika halkı Müslüman veya halkından Müslüman olan ülkeleri istikrarsızlaştırarak kendisine bağlı ve bağımlı hale getirmek istiyor. Amerika bütün kurum ve kuruluşlarıyla İsrail için vardır.  İsrail, Ortadoğu’da İslâm’ın değil, Siyonizm’in hâkim olmasını İstiyor. Amerika da bunun için savaşıyor, bombalıyor, yıkıyor, yakıyor ve parçalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Çelik Arşivi