Yener Dönmez

Yener Dönmez

Vahdet güçleniyor

Vahdet güçleniyor

Geç­ti­ği­miz haf­ta­yı Tür­ki­ye'nin en önem­li ya­zar­la­rın­dan bi­ri­ni ara­mı­za ka­ta­rak ka­pat­tık. Vah­det her ge­çen gün güç­le­ni­yor. Gös­ter­di­ği­niz il­giy­le ye­ni atı­lım­la­rı­mı­zın eli ku­la­ğın­da. 

Asım Ye­ni­ha­ber,  28 Şu­bat'ın sem­bol is­miy­di. Hak­kın­da 312 Ge­ne­ral da­va aç­tı. Yıl­lar bo­yu yar­gı­lan­dı. Türk ta­ri­hin­de açıl­mış böy­le ikin­ci bir ve­sa­yet da­va­sı yok. 

Bir baş­ça­vu­şa da­hi kar­şı dur­ma­nın zor ol­du­ğu yıl­lar­da Asım Ye­ni­ha­ber, 312 Ge­ne­ral'in top­lu­ca üze­ri­ne gel­me­si­ne rağ­men ge­ri adım at­ma­dı, du­ru­şu­nu boz­ma­dı. Bas­kı­la­ra bo­yun eğ­me­di. Mü­ca­de­le­si­ni ay­nı ka­rar­lı­lık­la sür­dür­dü. 

Ta­rih, Asım Ye­ni­ha­ber'in hak­lı ol­du­ğu­nu, 28 Şu­bat'ın bü­tün zul­mü­nü or­ta­ya çı­kar­ta­rak gös­ter­di. 

Zor za­man­da dik du­ru­şun sem­bol ya­za­rı Asım Ye­ni­ha­ber, ar­tık Vah­det için ya­zı­yor. Bir nes­le ör­nek olan ya­zı­la­rı, ta­ri­hin say­fa­la­rı­na ar­tık Vah­det ya­za­rı ola­rak iş­le­ne­cek. 

Asım Ye­ni­ha­ber'in Vah­det'i ter­cih edi­şi ga­ze­te­mi­zin du­ru­şu, aç­tı­ğı ufuk ve ver­di­ği umut­la il­gi­li. Türk mil­le­ti­nin ve Müs­lü­man­la­rın ar­zu et­ti­ği Hakk'ın ve hak­lı­nın ya­nın­da olan dil, nef­ret et­tir­me­yen, müj­de­le­yen dil Vah­det'in say­fa­la­rı­na ta­şı­ma­ya ça­lış­tı­ğı dil­den baş­ka­sı de­ğil. 

Ha­di­se­le­re ol­gun­luk­la bak­mak, tri­bün man­tı­ğıy­la ha­re­ket et­me­mek, slo­ga­nik ve ka­te­go­rik ba­kış açı­sın­dan ka­çın­mak, hal­kın te­mel so­run­la­rı­na, top­lu­mun te­mel ih­ti­yaç­la­rı­na eğil­mek. Yap­ma­ya ça­lış­tı­ğı­mız şey bu. 

Öf­ke nö­bet­le­ri ge­çir­mi­yor, tem­sil et­ti­ği­miz de­ğer­le­re söz söy­le­te­cek hır­çın bir dil kul­lan­mı­yo­ruz.  

SO­RUM­LU­LU­ĞU­MU­ZUN Bİ­LİN­CİN­DE HA­RE­KET EDİ­YO­RUZ

Mu­ha­fa­za­kar-mil­li­yet­çi ke­sim, içi her tür­lü olum­suz­luk­la do­lu ga­ze­te­le­ri alı­yor­sa, bu­nun ve­ba­li ka­li­te­li ga­ze­te çı­kar­ta­ma­yan din­dar­la­rın boy­nun­da­dır.

"Baş­ka ala­cak­la­rı ga­ze­te mi var? Mec­bu­ren bi­zi ala­cak­lar" ko­lay­cı­lı­ğı­na yas­lan­mı­yo­ruz. Ga­ze­te­ci­lik sek­tö­rü­nün her ala­nın­da­ki re­ka­bet­te biz de va­rız. İm­kân­la­rı­mız ge­niş­le­dik­çe da­ha re­ka­bet­çi ve da­ha do­lu bir ga­ze­te­ye doğ­ru adım adım git­ti­ği­mi­zi gö­re­cek­si­niz. Uf­ku­muz­da var­lı­ğı­nı de­vam et­ti­re­bi­len bir ga­ze­te ol­mak yok. Uf­ku­muz­da Tür­ki­ye'nin en iyi ga­ze­te­si ol­mak var.

‘Dİ­Lİ­Nİ­Zİ BOZ­MA­YIN TAV­Sİ­YE­LE­Rİ'

Vah­det'in Tür­ki­ye'nin gün­de­min­de­ki me­se­le­le­re yak­la­şım­da kul­lan­dı­ğı dil ve üs­lup, oku­yu­cu­la­rı­mı­zın bü­yük tak­di­ri­ni top­lu­yor. Bu üs­lu­bu boz­ma­dan de­vam et­me­miz için sa­yı­sız te­le­fon ve ma­il alı­yo­ruz. İs­lam ale­mi­ne bu po­zi­tif di­lin ha­kim ol­ma­sı için biz­den bek­len­ti bü­yük.

Sa­de­ce ha­ber­le­ri­miz de­ğil, ya­zar­la­rı­mız da top­lu­mun tef­ri­ka der­din­den kur­tul­ma­sı ve müs­pet yön­de iler­le­me­si için elin­den ge­le­ni ya­pı­yor. Bir ta­raf­tan kül­tü­rel ve di­ni ha­ya­tı­mı­za yö­ne­lik do­yu­ru­cu ya­zı­lar ka­le­me alı­nır­ken, di­ğer ta­raf­tan ai­le de­ğer­le­ri ve si­ya­si ha­yat üze­ri­ne fi­kir at­la­sı­mız iş­le­ni­yor.

Ga­ze­te­mi­zin uf­ku ve ge­le­ce­ği için top­lu­mun ka­na­at ön­der­le­rin­den, dev­let adam­la­rı­na, bü­yük si­ya­set­çi­ler­den, dua­yen ga­ze­te­ci­le­re ka­dar pek çok ki­şi­den gö­rüş alı­yo­ruz. Her git­ti­ği­miz ka­pı­dan ha­yır du­a ve ge­le­ce­ği­mi­zi ay­dın­la­tan tav­si­ye­ler­le dö­nü­yo­ruz.

Oku­yu­cu­la­rı­mı­zın gö­rüş­le­ri Vah­det'in ge­le­ce­ği için son de­re­ce önem­li. En kü­çük ha­ber­le il­gi­li gö­rüş­ten, man­şet­le­ri­miz­le il­gi­li gö­rüş­le­re ka­dar her tür­lü fi­kir, dü­şün­ce ve eleş­ti­ri­le­ri­ni­zi bi­zim­le pay­laş­ma­nız çok önem­li.

Tür­ki­ye, Yü­ce Di­van oy­la­ma­sı­nın ya­pı­la­ca­ğı bir haf­ta­ya ha­zır­la­nı­yor. Si­ya­si ha­yat­ta­ki tan­si­yon bu haf­ta­yı da et­ki­le­ye­cek. Bu­nun ya­nın­da hiç unu­tul­ma­ma­sı ge­re­ken top­lu­mu­mu­zun pek çok so­ru­nu da var. Bun­lar Vah­det'in gün­de­min­den düş­me­ye­cek.

He­pi­ni­ze ha­yır­lı haf­ta­lar di­ler­ken, Vah­det'in ya­nın­da ol­ma­nı­zı ni­yaz edi­yo­rum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yener Dönmez Arşivi