Batuhan Çolak

Batuhan Çolak

Mesele sadece terör mü?

Mesele sadece terör mü?

Fransa’da karikatür dergisinin basılarak, 12 kişinin öldürülmesini sıradan bir terör eylemi olarak yorumlamak mümkün değildir.

Olayda kafaları karıştıran çok sayıda  soru işareti var. 

Avrupa’nın göbeğinde, Paris’te ellerinde G-3 otomatik silahlarla dolaşıp, insan öldürmek, daha sonra da kaçmak bu denli basit değildir. 

Yaşananlar, Avrupa’nın 11 Eylül’ü olacak gelişmeleri beraberinde getirecektir.

Hatırlanacağı üzere ABD’deki ikiz kulelere yapılan saldırılar anı anına tüm dünyaya canlı yayınla izletilmiş, kulelerin yıkılışı sonrasında Ortadoğu’nun dizayn edilme süreci başlamış, yüz binlerce insan hayatını kaybetmişti.

İkiz kulelere yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden insanların yüzlerce kat fazlası “terörle mücadele” adı altında Ortadoğu’da katledilmişti. 

11 Eylül’de ayağa kalkan küresel güçler, Ortadoğu’daki ABD-İsrail güdümlü devlet terörüne seyirci kalmışlar, hatta destek olmuşlardı.

Bir benzeri şimdi de Fransa üzerinden yapılıyor. 

Kaçan teröristlerin polis konvoyları eşliğinde saatlerce takip edilmesi, “masum”ların rehin alınması dünyaya anı anına izletiliyor. Haber yorumlarında, olayı yapanların İslami gruplar olduğu iddia edilerek, İslamiyet “radikal” olarak gösterilmeye çalışılıyor. 

Ancak tüm bu yaşananlar, Fransa’da yaşanan teröre onay verildiği, verileceği anlamına da gelmemektedir. 

Mesele, insan hayatlarının eşit şekilde değerli olması, enformasyon akışını yönlendirenlerin “vicdan”lı olması meselesidir. 

Mesele, Batı’nın, ölenlerin “hıristiyan” olmadığında da tepki verebilmesi, aynı duruşu sergiyebilmesi meselesidir. 

Yıllardır, Irak’ta, Afrika’da, Doğu Türkistan’da öldürülen, katledilen, bombalanan insanların akıbetleri belirsizdir, mezarları bile meçhuldür.

Bu coğrafyalardaki insanlar ölseler bile Batılı gazetelere haber olamayacak kadar “değersiz” olarak görülmektedirler.

Hollywood filmlerinde işgalci güçleri “kahraman”, Ortadoğu insanını “ne konuştuğu belli olmayan, geri” olarak gösteren zihniyet, Avrupalı devletlerin dış politikasına da yansımış durumdadır.

Suriyeli mültecilerin AB üyesi ülkelere gönderilip, gönderilmeyeceği tartışmalarının yapıldığı bu günlerde böyle bir saldırının yapılması dikkat çekicidir. 

BUNDAN SONRA OLACAKLAR

11 Eylül sonrasında ABD’nin dünya genelinde başlattığı işgallerle ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. 
Suriyeli mültecilere Avrupa’nın kapıları artık kapanmıştır, Türkiye yeni göç dalgasıyla karşılaşabilir.
Avrupa genelinde artan İslam karşıtlığı katlanarak büyüyebilir, Müslümanlara yönelik yeni bir linç kampanyası başlatılabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Batuhan Çolak Arşivi