Yener Dönmez

Yener Dönmez

Cumhurbaşkanımızın Vahdet çağrısı

Cumhurbaşkanımızın Vahdet çağrısı

Vah­det ya­yın ha­ya­tı­na baş­la­ma­dan ön­ce ca­mi ce­ma­atin­den Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za ka­dar top­lu­mun bü­tün ke­sim­le­riy­le is­ti­şa­re et­tik. Ka­na­at ön­der­le­riy­le ko­nuş­tuk. Ana­do­lu­’nun her kö­şe­sin­den es­na­fa, me­mu­ra, iş­çi­ye, iş ada­mı­na sor­duk, “Na­sıl bir ga­ze­te is­ti­yor­su­nuz?” di­ye­…

Par­la­men­to için­den ve dı­şın­dan si­ya­set­çi­le­ri­mi­zi, par­ti ge­nel baş­kan­la­rı­nı zi­ya­ret et­tik. STK tem­sil­ci­le­ri­mi­zin, mil­let­ve­kil­le­ri­mi­zin tav­si­ye­le­ri­ni din­le­dik. Ma­ne­vi di­na­mik­le­ri­mi­zin gö­rüş ve du­ala­rı­nı al­dık. Or­ta­ya bir so­nuç çık­tı: Med­ya­mı­zın için­de bu­lun­du­ğu du­rum­dan mus­ta­rip olan mil­let de, Dev­let ida­re­ci­le­ri de Vah­de­t’­e olan ih­ti­ya­ca vur­gu yap­tı hep. Çün­kü İs­tan­bu­l’­da İs­lam İş­bir­li­ği Teş­ki­la­tı men­sup­la­rı­nın ka­tıl­dı­ğı top­lan­tı­da Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın da ifa­de et­ti­ği gi­bi Müs­lü­man­lar bü­yük bir güç­tü, mu­az­zam bir po­tan­si­ye­le sa­hip­ti la­kin İs­lam dün­ya­sı üze­ri­ne cid­di ope­ras­yon­lar ya­pı­lı­yor­du. Müs­lü­man­lar bir­bi­ri­ne kır­dı­rı­lı­yor­du. Var­lık içe­ri­sin­de yok­luk ya­şı­yor­duk.

Biz de Er­do­ğa­n’­ın “A­ra­mız­da­ki tüm tar­tış­ma­la­rın bir ke­na­ra bı­ra­kı­la­rak or­tak çö­züm araç­la­rı­nın dev­re­ye alın­ma­sı ge­re­ken bir za­man di­li­min­den ge­çi- ­yo­ru­z” şek­lin­de­ki Vah­det çağ­rı­sı­nı son de­re­ce önem­li bu­lu­yo­ruz.

Ya­yın ha­ya­tı­na baş­la­dı­ğı­mız gün­den be­ri Dün­ya­nın dört bir ta­ra­fın­da­ki Müs­lü­man­lar ara­sın­da­ki ol­ma­sı ge­re­ken bir­lik, bü­tün­lük, da­ya­nış­ma ve kar­deş­li­ğe vur­gu ya­pı­yo­ruz. Tef­ri­ka­dan, bö­lü­cü­lük­ten, fit­ne­ci­nin şer­rin­den ko­run­mak için yo­ğun ça­ba sarf edi­yo­ruz. Ha­ber­le­ri­miz­de­ki Vah­det di­li­ni siz­ler de fark et­miş­si­niz­dir. 

Kin­le, nef­ret­le, ha­ka­ret­le, tah­rik­le, in­ti­kam duy­gu­la­rıy­la, de­ğil; müj­de­le­yip, nef­ret et­tir­me­yen “Vah­det di­liy­le­” gün­de­me gel­mek ve öy­le anıl­mak is­ti­yo­ruz.

Hiç­bir ya­yın or­ga­nı­nın, dün­ya­lık hiç­bir ide­olo­ji­nin, po­li­tik gö­rü­şün, STK’­nın, ka­ran­lık ya­pı­nın, fır­ka­nın, hol­din­gin uy­du­su, uzan­tı­sı de­ği­liz.

Bağ­lan­tı­sız, gü­düm­süz, gü­cü­nü Hak­k’­tan ve mil­let­ten alan ba­ğım­sız bir ya­yın or­ga­nı­yız.

Tek ga­ye­miz, Al­la­h’­ın hiç­bir top­lu­lu­ğa na­sip et­me­di­ği genç nü­fus, yer al­tı ve yer üs­tü zen­gin­lik­le­riy­le; bu mu­az­zam po­tan­si­ye­lin Müs­lü­man­la­rın le­hi­ne kul­la­nıl­ma­sı yö­nün­de gay­ret ede­rek İs­lam coğ­raf­ya­sı­na re­fah ve hu­zu­run gel­me­si­ne bir neb­ze de ol­sa kat­kı sun­mak­tır. 

Vah­det da­ha ha­zır­lık aşa­ma­sın­day­ken iyi ni­yet­le “Na­sıl bir ga­ze­te ola­ca­k” di­ye me­rak eden dost­la­ra da, öküz al­tın­da bu­za­ğı ara­yan art ni­yet­li­le­re de; “Da­ha ev­vel ya­yım­la­nan kö­şe ya­zı­la­rı­mı­za, ha­ber­le­ri­mi­ze, 21 yıl­lık ga­ze­te­ci­lik geç­mi­şi­mi­ze ba­kın. Na­sıl bir ga­ze­te çı­kar­ta­ca­ğı­mı­zı an­lar­sı­nız.” de­miş­tik.

Şü­kür­ler ol­sun, sö­zü­müz­de dur­duk/dur­ma­ya da de­vam ede­ce­ğiz. Da­va şu­uru­muz, yo­lu­muz, he­de­fi­miz il­ke­le­ri­miz bel­li. 

Aziz mil­le­ti­mi­ze la­yık bir ga­ze­te çı­kart­mak için her gün ge­ce­mi­zi gün­dü­zü­mü­ze ka­ta­rak ça­lı­şı­yo­ruz.

Ham­dol­sun eme­ği­mi­zin se­me­re­si­ni de al­ma­ya baş­la­dık.

Vah­det tut­tu. Haf­ta so­nu tec­rü­be­li par­la­men­to mu­ha­bi­ri­miz Çı­nar Coş­kun­ser­çe­’nin Er­do­ğa­n’­ın dok­to­ru Cev­det Er­döl ile yap­tı­ğı söy­le­şi alın­tı­lan­ma re­ko­ru kır­dı. Bir an­da gün­de­min ana ko­nu­su ha­li­ne gel­di. 

Bu söy­le­şi ay­nı za­man­da Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın sağ­lı­ğı üze­rin­den spe­kü­las­yon üret­mek is­te­yen­le­re to­kat gi­bi bir ce­vap­tı. 

Çı­na­r’­ı çı­kart­tı­ğı bu ba­şa­rı­lı iş­ten ötü­rü kut­lu­yo­rum. Vah­det ge­çen haf­ta adın­dan en çok söz et­ti­ren ga­ze­te­ler ara­sı­na gir­me­yi ba­şar­dı.

İn­şal­lah özel ha­ber­le­ri­miz­le ko­nu­şul­ma­ya, gün­dem be­lir­le­me­ye ve her ge­çen gün bü­yü­me­ye de­vam ede­ce­ğiz.

Sa­lı gü­nün­den iti­ba­ren Vah­det hal­ka­sı­nı da­ha da ge­niş­le­te­cek ye­ni bir atı­lı­mın anons­la­rı­nı du­yur­ma­ya baş­lı­yo­ruz.

Bir­lik ve bü­tün­lük he­de­fiy­le kal­bi­miz­de ma­zi­nin gü­zel­lik­le­ri, ar­ka­mız­da terte­miz say­fa­lar, önü­müz­de yep­ye­ni ufuk­lar­la çiz­gi­mi­zi boz­ma­dan, bü­yük da­va şuu­ruy­la ka­rar­lı bi­çim­de iler­le­ye­ce­ği­z…

Üs­tad Ne­cip Fa­zı­l’­ın ifa­de­siy­le, “Rab­bim is­ter­se, su­lar bük­lüm bük­lüm bu­ru­lur,/Sır­tı­na Sa­kar­ya­nın, Türk ta­ri­hi vu­ru­lur.”

Gayret biz­den ba­şa­rı Ce­nab-ı 

Al­la­h’­tan­dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Yener Dönmez Arşivi