Yener Dönmez

Yener Dönmez

Vahdet Vahşetin Hep Karşısında Duracak

Vahdet Vahşetin Hep Karşısında Duracak

Yi­ne ol­duk­ça yo­ğun bir haf­ta­yı ge­ri­de bı­rak­tık. Ge­çen haf­ta gün­de­me dam­ga­sı­nı bi­ri İs­tan­bu­l’­da di­ğe­ri Va­n’­da ası­lan iki afiş vur­du.

İl­ki Vah­det mu­ha­bir­le­ri­nin gö­zün­den kaç­ma­yan Bir­le­şik Ha­zi­ran Ha­re­ke­ti ad­lı mar­ji­nal sol ör­gü­tün li­se­li öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik il­le­gal 1 Ma­yıs ey­lem­le­ri­ne yap­tı­ğı çağ­rı ila­nıy­dı.

İkin­ci­si ise Van şe­hir mer­ke­zin­de­ki bil­bord­la­ra ası­lan in­sa­nı deh­şe­te dü­şü­ren üze­rin­de “kan akan mus­lu­k” gör­se­li­nin yer al­dı­ğı afiş­ler­di.

Ne­re­sin­den bak­sa­nız ga­ra­bet ko­kan Va­n’­da­ki o kan­lı afiş­le­ri; işi alt­ya­pı, su ve ka­na­li­zas­yon olan VAS­Kİ ası­yor. Me­se­le­nin bir di­ğer ga­rip ta­ra­fı ise Van Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’nin yet­ki­sin­de olan söz ko­nu­su afiş­le­rin za­ten sü­re­si­nin dol­du­ğu gün Sulh Ce­za Mah­ke­me­si­’nin ka­ra­rıy­la kal­dı­rıl­mış ol­ma­sı.

Ta­kip eden oku­yu­cu­la­rı­mız iki yıl ön­ce Mar­din ve Va­n’­ı da bü­yük­şe­hir kap­sa­mı­na so­kan “ye­rel yö­ne­tim­ler ya­sa­sı­nı­n” ül­ke­yi uçu­ru­ma sü­rük­le­ye­cek risk­le­ri­ni ıs­rar­lı bi­çim­de di­le ge­ti­ri­şi­mi­zi ha­tır­lar­lar.

O za­man kral­dan çok kral­cı ke­si­len PKK PR’­cı­sı med­ya men­sup­la­rı­nın he­de­fi ha­li­ne ge­ti­ril­miş­tik.

Bu­gün gö­rü­yo­ruz ki, Va­n’­da­ki ası­lan kan­lı afiş­ler buz­da­ğı­nın sa­de­ce gö­rü­nen kıs­mı­…

Gü­ney­do­ğu­’da­ki be­le­di­ye­ler İm­ra­lı ve Kan­di­l’­in em­rin­de. Söz­de be­le­di­ye baş­kan­la­rı tıp­kı 6-7 Eki­m’­de­ki gi­bi Öca­lan ile Ce­mil Ba­yı­k’­ın şık­la­-ta­ca­ğı bir par­ma­ğa ba­kı­yor­lar hal­kı so­ka­ğa dök­mek için.

Ön­ce­ki gün ül­ke­nin Cum­hur­baş­ka­nı­’na Di­yar­ba­kır ve Bat­man Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı­nın re­va gör­dü­ğü du­ru­ma he­pi­miz şa­hit ol­duk.

İm­ra­lı­’sı da, Kan­di­l’­i de, HDP’­si de tek he­de­fe odak­lan­mış du­rum­da: Sta­tü­…

El­de ede­me­dik­le­ri za­man Va­n’­da mus­luk­lar  üze­ri­ne tas­vir et­tik­le­ri­ni so­kak­lar­da ger­çek­leş­tir­mek için göz­le­ri­ni bir an da­hi kırp­ma­ya­cak­la­rın­dan kuş­ku­nuz ol­ma­sın.

Ha­ber­le­ri­miz­den yan­sı­tı­yo­ruz.

Gü­ney­do­ğu­’da 70, 80, 150, 200 seç­me­ne sa­hip bir köy dü­şü­nün. Ta­ma­mı­nın is­tis­na­sız HDP’­ye oy ver­me­si müm­kün mü? Ama ger­çek böy­le­…

Pe­ki na­sıl olu­yor bu?

El­bet­te bas­kıy­la, da­yat­may­la, te­rör­le, şid­det­le, si­la­hın gü­cüy­le­…

Yi­ne ge­çen haf­ta ha­ber­ler­den ta­kip et­ti­niz. Va­li ve Jan­dar­ma ko­mu­ta­nı­nı evin­de ağır­la­yan köy muh­ta­rı ve ko­ru­cu­su­nun bir gün ara­dan son­ra Si­ir­t’­te na­sıl in­faz edil­di­ği­ni­…

Ör­güt Şe­hit Mus­ta­fa Tur­han üze­rin­den tüm böl­ge­ye me­saj ve­ri­yor. Açı­lım sü­re­ciy­le bir­lik­te iyi­ce pa­laz­la­nan te­rör ör­gü­tü Va­n’­da “kan­lı mus­luk­la­r” as­mak­tan çe­kin­mi­yor.

De­ğer­li oku­yu­cu­la­rı­mız bu­ra­da med­ya­ya önem­li gö­rev­ler dü­şü­yor.

Ül­ke­nin bir­lik ve bü­tün­lü­ğü, hal­kın hu­zur ve ba­rı­şı ha­fi­fe alı­na­ma­z…

Ge­çen haf­ta Bir­le­şik Ha­zi­ran Ha­re­ke­ti ad­lı mar­ji­nal sol ör­gü­tün li­se­li öğ­ren­ci­le­re yap­tı­ğı il­le­gal 1 Ma­yıs çağ­rı­sı­nı ha­ber­leş­tir­dik di­ye med­ya içe­ri­sin­de­ki ro­man­tik, mar­ji­nal sol grup­la­rın sal­dı­rı­la­rı­na ma­ruz kal­dık. Bu sal­dı­rı­la­ra haf­ta so­nu ro­man­tik sağ­cı­lar da ek­len­di.

Akıl­la­rı sı­ra ha­be­ri­mi­zi su­lan­dı­rıp et­ki­siz kıl­mak is­te­di­ler. 

Ama bu­ra­da­ki ger­çek de, bi­zim hak­lı­lı­ğı­mız da ön­ce­ki gün or­ta­ya çık­tı.

Söz ko­nu­su mar­ji­nal grup İs­tan­bu­l’­da baş­ka yer kal­ma­mış gi­bi mu­ha­fa­za­kar­la­rın en yo­ğun ya­şa­dı­ğı il­çe olan Fa­ti­h’­te AK Par­ti­li­le­rin se­çim stan­dı­nın ya­nı­na izin­siz il­le­gal bi­çim­de stant aç­mak is­te­di. Pro­vo­ka­tif sa­taş­ma­lar so­nu­cun­da kav­ga çık­tı ve kan ak­tı. 7-8 ki­şi ya­ra­lan­dı.

Ney­se ki can kay­bı ol­ma­dı.

Biz da­ha ilk gün ro­man­tik­le­re, “Me­se­le Be­at­les de­ğil siz ha­la an­la­ma­dı­nız mı?” di­ye sor­muş­tuk. 

Uma­rım me­se­le şim­di da­ha iyi an­la­şıl­mış­tır.

Bi­zim işi­miz ha­ber­ci­lik.

Ken­di il­ke­le­ri­miz, de­ğer­le­ri­miz ve dün­ya gö­rü­şü­müz çer­çe­ve­sin­de ha­ber­le­ri­mi­zi ya­par, so­nu­cu­nu alır, yo­lu­mu­za de­vam ede­riz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Yener Dönmez Arşivi