Yener Dönmez

Yener Dönmez

‘Bü­yük Oyu­nu Gö­re­me­dik!’

‘Bü­yük Oyu­nu Gö­re­me­dik!’

Dün sür­man­şet­ten yan­sıt­tı­ğı­mız “Do­ğu-Gü­ney­do­ğu ra­po­ru­” ile An­ka­ra tem­sil­ci­miz Fa­tih Ak­ka­ya­’nın bu ko­nu­yu içe­ren ana­li­zi uma­rım dik­ka­ti­niz­den kaç­ma­mış­tır.

Zi­ra AK Par­ti gö­nül­lü­sü, din­dar bir gru­bun ha­zır­la­dı­ğı söz ko­nu­su ra­por, ül­ke­mi­zin bir­li­ği, bü­tün­lü­ğü, is­tik­ra­rı; mil­le­ti­mi­zin kar­deş­li­ği ve ge­le­ce­ği açı­sın­dan ha­ya­ti önem ta­şı­yor.

Dik­kat­li­ce in­ce­len­di­ği va­kit son bir haf­ta­da ger­çek­le­şen olay­lar bi­le o ra­po­run doğ­ru­lu­ğu­nu ka­nıt­lar ni­te­lik­te.

Biz son bir­kaç yıl­dır he­nüz tes­ti kı­rıl­ma­dan, iş iş­ten geç­me­den be­del öde­me pa­ha­sı­na ger­çek­le­ri yaz­dık.

Ön­ce­ki gün Di­yar­ba­kır ve Şan­lı­ur­fa­’dan o ra­po­ru ha­zır­la­yan kar­deş­le­ri­miz ara­dı. Tes­pit ve has­sa­si­yet­le­ri­mi­ze ka­tıl­dık­la­rı­nı ve ma­ale­sef bi­zim hak­lı çık­tı­ğı­mı­zı söy­le­di­ler.

Ama yi­ne ma­ale­sef Öca­lan, HDP ve Kan­dil pa­ra­dig­ma­sı­nı ye­te­ri ka­dar an­la­ta­ma­dık.

Da­ha “te­rör ör­gü­tü­” de­me­ye baş­la­ma­dan, “Çö­züm kar­şı­tı mı­sı­nız? Ba­rış is­te­mi­yor mu­su­nuz?” eleş­ti­ri­le­riy­le kar­şı­laş­tık. 

Eleş­ti­ri­le­re al­dı­rış et­me­yip, hak­sız­lık­lar kar­şı­sın­da dil­siz şey­tan ol­ma­mak için ger­çek­le­ri söy­le­yin­ce de bin bir tür­lü sus­tur­ma gi­ri­şim­le­ri ve en­gel­le kar­şı kar­şı­ya kal­dık.

Kral­dan çok kral­cı ke­si­len, dal­ka­vuk­luk­ta üst­le­ri­ne ol­ma­yan, göz­le­ri­ni pa­ra ve rant hır­sı bü­rü­müş çev­re­le­rin he­de­fi ha­li­ne gel­dik.

Ha­ma­se­ti men­fa­ate tah­vil eden o is­tis­mar­cı­la­rın, sin­si tu­zak­la­rıy­la kar­şı­laş­tık.

Hoş her şe­yin bir be­de­li var. Doğ­ru­la­rın ise be­de­li hiç­bir şey­le öl­çü­le­me­ye­cek ka­dar ağır ve de­ğer­li.

Sağ ol­sun oku­yu­cu­la­rı­mız ve aziz mil­le­ti­miz ne­yin ne ol­du­ğu­nun bi­lin­cin­de. Rüz­ga­ra ka­pıl­ma­ya­nın, sav­rul­ma­ya­nın, ken­di­ni ucu­za sat­ma­ya­nın far­kın­da. On­la­rın te­ra­zi­si o ka­dar has­sas ki; gün­ler­dir Vah­det an­la­yı­şı­nı ve il­ke­li du­

ru­şu­mu­zu teb­rik et­mek is­te­yen­ler­den ge­len te­le­fon­lar sus­mak bil­mi­yor.

Ön­ce­ki gün, bu oku­yu­cu­la­rı­mız­dan bi­ri di­yor ki; “AK Par­ti böl­ge­ye çok önem­li ya­tı­rım­lar yap­tı. La­kin se­çim ön­ce­si Si­irt Ay­dın­lık Cad­de­si­’n­de biz­zat şa­hit ol­dum. Be­le­di­ye cad­de­ye me­ga viz­yon­lar kur­du ve ora­da bü­tün hiz­met­le­rin PKK sa­ye­sin­de ya­pıl­dı­ğı an­la­tıl­dı. So­nuç­lar­dan be­nim an­la­dı­ğım ise hiz­met­le­ri AK Par­ti yap­tı, PKK’­nın si­ya­si uzan­tı­sı HDP sa­hip­len­di.”

Bir baş­ka oku­yu­cu­muz, “Se­çim­den bu ta­ra­fa ye­mek­ten iç­mek­ten ke­sil­dik. Bu oy­lar HDP’­nin hak et­ti­ği oy­lar de­ğil­di. Biz et­le tır­nak gi­biy­dik. Açı­lım sü­re­ci bi­zi bu ha­le ge­tir­di. Si­yo­nist­le­rin fit­ne­si­ne alet ol­duk. Bü­yük oyu­nu gö­re­me­dik. Ya­kın­la­rım bi­le HDP’­ye şu ya da bu şe­kil­de oy ver­di. Kah­rol­ma­mak el­de de­ği­l” di­yor.  

Ta­bi­i oku­yu­cu­la­rı­mı­zın mu­ha­fa­za­kar med­ya­ya da cid­di eleş­ti­ri­le­ri var.

Da­ha bir­kaç ay ön­ce­si­ne ka­dar toz pem­be bir tab­lo çi­zip “ba­ha­r” man­şet­le­ri at­mış­tı re­fik­le­ri­mi­z…

Şim­di or­ta­lı­ğı ka­sıp ka­vu­ran buz gi­bi bir zem­he­ri ile kar­şı kar­şı­ya­yız. 

Dün Meh­met Do­ğan Üs­ta­dı­mı­zın bah­set­ti­ği gi­bi­…

Ti­raj­la­rı yer­ler­de sü­rü­nen goy­goy­cu ba­sın bu sü­reç­te çok kö­tü bir sı­nav ver­di.

Şim­di hal­le­ri­ni gö­rü­yor­su­nu­z…

Dün ak de­dik­le­ri­ne bu­gün ka­ra di­yor­lar.

Ya­rın ne di­ye­cek­le­ri­ni kes­tir­mek gü­ç… 

Pe­ki so­nuç?

Atı alan Üs­kü­da­r’­ı geç­ti di­ye­bi­lir mi­yiz?

Zin­ha­r…

Tür­ki­ye­’nin 5 bin yıl­lık ka­dim bir dev­let ge­le­ne­ği var. Mil­le­ti­miz, de­rin vic­da­nı ile sağ­du­yu­su­nu ha­la mu­ha­fa­za edi­yor.

Hal­kın ver­di­ği me­saj iyi al­gı­la­nıp yan­lış­lar ya­pıl­maz ise ye­ni bir res­to­ras­yon sü­re­ciy­le kri­tik dö­ne­meç at­la­tı­la­bi­lir.

Hem Müs­lü­man coğ­raf­ya­sın­da hem de İs­la­m’­ın son ka­le­si olan Tür­ki­ye­’de bir­li­ğe, bü­tün­lü­ğe ve kar­deş­li­ğe her za­man­kin­den da­ha faz­la ih­ti­ya­cı­mız var. Ken­di gö­be­ği­mi­zi ken­di­miz kes­mek zo­run­da­yız. 

Se­çim kam­pan­ya­sın­da sık sık “Biz vah­det ha­re­ke­ti­yi­z” di­yen Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu ve kur­may­la­rı­nın hal­kın ver­di­ği me­sa­jı en iyi şe­kil­de de­ğer­len­di­re­ce­ği­ne ina­nı­yo­ruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Yener Dönmez Arşivi