S. Arif Emre

S. Arif Emre

Deveci, fesini sıkı tut dehşeti

Deveci, fesini sıkı tut dehşeti

Önce Deveci hikâyesini anlatalım. Sonra Küresel Ekonomik Kriz’e geçelim.

Bilindiği gibi eskiden kıt’alararası ticaret Deve kervanları ile yapılırdı. Kervanın en önünde, Devecinin bindiği eşek yer alır, arkasına sırasıyla develer bağlanırdı.

Böyle bir kervanda en son deveye binmiş olan bir yolcu esrar müptelası imiş. Yâni uyuşturucu kullanıyormuş. Esrarkeş yolcu kafayı bularak iyice kendinden geçtiği esnada, bir kartal gelerek âniden devecinin fesini kapmış. Deveci fesini kartaldan kurtarmak için sıkı sıkı tutmuş. Esrar içen yolcu bu durum karşısında dehşete düşmüş. Çünkü uyuşturucunun tesiriyle, bakmış ki Kartal devecinin bindiği merkebi havalandırmış, derken birinci deveyi, sonra ikinci deveyi havalandırmış, velhasıl 25 otuz deveden ibaret katarı bile hızla göklere doğru kaçırmaya başlamış. En son devede bulunan esrarkeş onun için avaz avaz bağırıyor:

– Aman deveci, fesini sıkı tut diye feryad ediyormuş. Çünkü deveci fesini bırakırsa bütün katar yüküyle yolcusuyla felâkete uğrayacakmış...

Dünyayı şu günlerde dehşete düşüren Küresel EKONOMİK KRİZ’den duyulan endişe ve korku, işte bu kafayı yemiş uyuşturucu müptelâsı yolcunun duyduğu dehşetten farkı olmayan bir olaydır.

Kapitalist ABD önce, tek kutuplu dünya insanını dolar bağımlısı yaptı, sonra çoğu ülkeleri IMF bağımlısı yaptı, sonra da ABD’ye siyasi uydu haline getirerek yönetmeye, yönlendirmeye başladı....

Şu Büyük Ortadoğu Projesi nedir?

Şu NATO’yu, kendi katarına bağlayarak, Afganistan’a kadar İslâm ülkelerini kanlı katliamlara sürüklemek ihtirası nedir?

Bununla da yetinmeyerek sözde Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nı kendi katarının arkasına bağlama çabası nasıl, ne zaman son bulacaktır?

Gözüken odur ki ABD’nin büyüsüne kapılan insanlar, ülkeler, devletler faizli ekonominin verdiği sarhoşlukla bir nevi parasal esrar bağımlısı durumuna düşmüşlerdir.

ABD önlem almazsa mahvoluruz, ekonomimiz batar, bir an önce Bush şu önlemler paketini imza etse de rahat bir nefes alsak diye çırpınıyorlar.

Halbuki ABD’nin başına gelenler, yeni bir devrin ilk ışıkları durumundadır. ABD’nin çöküşü KAPİTALİZMİN, FAİZCİ EKONOMİK sistemin, çöküşe geçtiğini müjdeliyor.

Vaktiyle dünyanın başında çeşitli İZM’ler vardı. Nazizm çöktü, faşizm çöktü, komünizm çöktü, sıra kapitalizme geldi. Bu çöküşlerle dünya önemli nisbette rahata kavuştu. ABD’nin başında bulunduğu siyonizm hegemonyası da, can çekişiyor. Bu çöküşlerin arkasından Yeni Bir Dünya doğacaktır.
FAİZİN YASAK, TİCARETİN MEŞRU OLDUĞU bir sistemin temelleri atılacak. Faiz aracılığıyla ezen-ezilen kalmayacak. İnsanlık gerçek mânâda SAĞLIKLI EKONOMİK DÜZENE KAVUŞACAK. Bırakınız ABD, ekonomisiyle beraber çöksün, insanlık aydınlığa, hakka ve adalete dayalı bir ufka, bir SAADET ufkuna kavuşsun. Her doğuşun, doğuş sancıları vardır. D-8’lerin kuruluşuyla ilk adımlar atılmıştır. Bu yolda yürünmelidir. Aksi halde faiz karadeliği insanlığın sonunu getirecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
S. Arif Emre Arşivi