Engin Ardıç

Engin Ardıç

Kanal tedavisi

Kanal tedavisi

İşte bakan meseleyi özetledi: Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "orta ve alt sınıf Boğaz'da ev sahibi olabilecek" demiş. "Kanal İstanbul" projesini kastediyor.
Kanal çevresinde "şehirleşmeyi" düzene sokmak için çalışıyorlarmış.
Gerçek Boğaz'da dargelirliye ev sunamıyorsan, ikinci bir Boğaz yaratırsın, o kanal boyunca TOKİ'ye ev yaptırıp ucuz ucuz satarsın. Oraya metroyu da ulaştırırsın.
Bu "sosyaldemokrat" bir projedir.
Kanal yetmiyorsa, Maltepe-Kartal-Pendik içlerinde de olur, hem de "ada manzaralı"...
İstanbul elden gitti diyecekler de, nüfusu yarım yüzyılda 1 milyondan 18 milyona fırlamış bu azmanın, bu canavarın içinde "insanları nereye nasıl sığdıracaklarını" açıklamak zorundadırlar.
Herhalde il sınırlarını tutup "Kezban'ı köyüne geri göndererek" değil.
Uzun zamandır söylüyoruz: AKP yönetimi, bir yandan yeni bir burjuva sınıfı yaratırken, bir yandan da halkçı politikalar uyguluyor.
Öyle yapmasaydı, yalnızca yeni zenginlerden oy alırdı...
Bir "sosyaldemokrat muhalefete" ihtiyaç yok. Çünkü sosyal politikaları da bu iktidar uyguluyor. Bu iktidar beş milyon köylüyü uçağa bindirdi.
Halk bazı şaşkınların ileri sürdükleri gibi "açlık ve sefalet içinde inim inim inleseydi" güçlü bir muhalefet ufuktan bir güneş gibi doğardı!
Hani 1945 yılında Demokrat Parti'nin doğması gibi canım...
Bugün muhalefetin başını çekenler, örneğin Aydın Doğan Bey (siz İstanbul sermayesi okuyunuz), eski başıboş büyüme kanalları tıkananlardır. "Atatürkçülük" edebiyatı bu tepkinin kılıfıdır.
Şimdi karar vermişler, Kılıçdaroğlu'nu devirip CHP'nin başına Selin Sayek Böke'yi getireceklermiş...
Üç isimli olunca daha bir havalı: Catherine Zeta Jones gibi!
Ya da "siyasi merhume" Emine Ülker Tarhan gibi diyelim.
Muharrem İnce'yi ya da Fikri Sağlar'ı getirseler, oyları yüzde 25'ten bu sefer belki yüzde 15'e düşüreceğini, sosyalist oyların "gerçek potansiyeline" biraz daha yaklaştıracağını biliyorlar.
Bakalım SSB kaça düşürecek?
Tansu Çiller'i "ilk kadın başbakan" diye dayatmışlardı, bunu da "ilk kadın muhalefet lideri, büyük yenilik" diye parlatsınlar, bakalım nereye varacaklar?
Bu arada "sarışın genç kadın" edebiyatı yapacak, ilan-ı aşk edecek zevzek de Babıali'nin kartoloşları arasından mutlaka çıkacaktır...
Adam Sokollu Mehmet Paşa gibi kanal açıyor, siz ne açacaksınız muhteremler?
Köy Enstitüleri'ni!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi