Halit Kakınç

Halit Kakınç

Sakın haaa...

Sakın haaa...

...öyle bir safdilane gayretkeşlik içine girip de Obama’nın posterlerini odanızın, işyerinizin, kahvehaneleriniz duvarlarına filan asmayın. Mâlûm, iyiniyetli ve kandırması oldukça kolay bir toplumuz.

Zamanında Kennedy’yi bir sevdik bir sevdik ki, görme gitsin. Ben yetiştim. Fotoğrafları kapış gitti. Sanırım o dünya budalası 45’liklerin bedava dağıtılmasından sonraydı. Şöyle diyordu şarkıda: “Amerika... Amerika... Türkler, dünya durdukça... Beraber olacaklar... Hürriyet Savaşı’nda...” Galiba, Obama ile hasret gideriyoruz.

Obama’nın 2009 Nisan’ı sonrasında nasıl Kara Şahin olacağını göreceğiz. ABD’nin dış politikası, pat diye değişmez. Zaman alır. Ama kaçınılmaz şeyler ergeç yaşanacak. Epey canımız sıkılacak.

Hassas konularımız belli. Aklınıza hemen Kıbrıs geliyor, biliyorum. Kıbrıs konusu, kendi sürecinde ilerliyor. Kafanıza takmayın. Ermeni Tasarısı’nı da fazla düşünmeyin. Kabûl edilsin veya edilmesin, sigorta şirketleri çoktan devreye girdi. En çok Ermenistan’la yakınlaşma zarar görür, aldırmayın.

Dana’nın Kuyruğu

Türkiye açısından dana’nın kuyruğu, Irak’la ilgili olarak kopup kopmama noktasına gelecek. Obama, seçim konuşmalarında ABD’nin Irak’tan çekilme tarihinin öne alınacağını söyleyip durdu. Hatırlayacaksınız. Çekilecek çekilmesine de, nasıl çekilecek?

Obama’nın gafları ile meşhur 65’lik beyaz-katolik bir başkan yardımcısı adayı var: Joseph Robinette Biden Jr. İşte bu zât-ı muhterem, Türkiye’nin başına katmerli bir belâ olacak.

Tek tek ayrıntılarına girmiyorum - Türkiye’nin ABD Büyükelçisi görevinde bulunmuş isimleri ve konuyla ilgili Türk diplomatları bulun, size anlatsınlar. Türkiye’nin aleyhinde hangi proje, tasarı ve düşmanlık olduysa... Çok uzaklarda aramanıza hiç gerek yok, hemen altında birinci imza ve fikir babası olarak bu hazreti bulursunuz.

Hele hele işgal altındaki Irak’la ilgili öyle bir planı var ki bu hazret’in, Obama’nın erken çekilme vaadi ile birleşecek. Plan değil saatli bomba - Türkiye’nin altını oyacak!

Irak’ta kopacak

Joe Biden denilen bu Beyaz Şahin’in planı, kaba hatları ile şöyle: Irak, üç parçaya bölünecek. Güneyde bir Şiî-Arap bölgesi oluşturulacak. Ortada bir Sünnî-Arap yönetimi yer alacak. Kuzey Irak’ta, yani güneydoğu sınırımızın hemen altında da bağımsız-yarı bağımsız-otonom, hangi adı verirseniz verin, resmî bir Kürdistan kurulacak.

Böylece, çoktandır başlatılan hareket, iyice olgunlaştığı mülahazası ile ögörülen meyvesini verecek. Bu arada, Türkiye’nin üzerinde bizim bir türlü üstesinden gelemediğimiz klasik dosyalar açılarak baskı kurulacak.

Neler bu dosyalar?.. Başta İnsan Hakları ile ilgili şikâyetlere yol açan uygulamalar... Ve yine sağından solundan açık verdiğimiz, yırtıklarını bir türlü yamayamadığımız demokratikleşme süreci...

Sonuçları önceden belli bir başkanlık seçimi sürecinin ortasında, Mesut Barzani ABD’ye niye gitti?.. Neler konuştu?.. Ne vaatler aldı, hiç merak ediyor musunuz?

İsterseniz, Obama posterlerini asmayı bir süre erteleyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halit Kakınç Arşivi