Tuncay Güney, Hürriyet, Muhsin Yazıcıoğlu

Tuncay Güney, Hürriyet, Muhsin Yazıcıoğlu

Ergenekon davasının en flaş, en renkli isim ve simalarından Tuncay Güney’in iddiaları Hürriyet gazetesi tarafından manşete taşındı.
Haham Tuncay Güney’in Hürriyet gazetesindeki açıklaması kafa karıştırıcı, zihin ve mide bulandırıcıydı.
“BBP kurulurken, Fethullah Gülen, Muhsin Yazıcıoğlu’na maddi yardımda bulundu” iddiası, BBP kurulurken o günlerde bazı MHP’liler tarafından da sıklıkla gündeme getirildi. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının MHP’den ayrılmalarının MHP’nin önünü kesmek için Cumhurbaşkanı merhum Turgut ÖZAL, Fethullah Gülen Hoca efendi ve Menzil Şeyhi olarak Maruf merhum Muhammet Raşit (Hz.)in birlikte organize edildiğini. Turgut ÖZAL, Fethullah Gülen ikilisinden Muhsin Yazıcıoğlu’na yüklü para verildiğini seslendiriyorlardı.
Her seçim öncesi, maksatları malum ve asla meçhul olmayan kişilerce ve bazı basın yayın organlarında bu iddialar temcid pilavı gibi ısıtılıp-ısıtılıp millete ve ülkücü-milliyetçi camiaya servis edildi.
Haham Tuncay Güney’in iddiasını inceleyip irdelediğimizde bazı istifhamların ve cevaplandırılması gereken soruların olduğunu görüyoruz.
1-Ergenekon Davasının renkli siması Haham Tuncay Güney Hürriyet Gazetesinde yayımlanan demeci gerçekten verdi mi?
2-Verildiği iddia edilen bu demecin, hukuki, vicdani ve millet nezdinde karşılığı olmadığı aşikar olduğuna göre, Haham, MİT’çi(!), Jitem’ci(!) olduğu söylenen Tuncay Güney’in daha önceki demeçlerinin inandırıcılığı sorgulansın ve Millet nezdinde Ergenekon sanıkları aklansın mesajı ve davanın tavsatılması, sulandırılması olamaz mı?
3-Haham Tuncay Güney “düğün değil, bayram değil Eniştem beni niye öptü” sözü mucibince şimdiye kadar seslendirmediği bu iddiasını seçim öncesi niçin seslendirdi? Hayreti mucip değil mi?
4-Haham, MİT’çi!, Jitem’ci! Tuncay Güney’in ifadeleri, Hürriyet Gazetesi tarafından “Mal bulmuş mağribi gibi” niçin, neden manşete taşındı? Hürriyet Gazetesinin düne kadar, “Cinsel tercihi ve dini inanışları nedeniyle güvenilmeyen biri” olarak tanıttığı Haham; Hürriyet gazetesine göre, Ergenekon davası ve sanıkları söz konusu olduğunda “güvenilmez.” BBP ve Muhsin Yazıcıoğlu söz konusu edildiğinde ise “Mutemet, güvenilir” öyle mi? Yok öyle yağma, bu hamur çok su götürür.
5-Çorumlu Haham Tuncay Güney, Hürriyet’te yayımlanan demeci verdi ise, 1993 yılından bu güne kadar niçin sustu? 29 Mart Mahalli idareler seçimleri arifesinde kafasına saksı mı (!) düştü ki bu demeci verdi? Ergenekon Davası sürecinin başında niçin bu hususu seslendirmedi?
BBP ve Muhsin Yazıcıoğlu siyaset sahnesinde yer aldıklarından bu güne kadar Sayın Turgut Özal, Sayın Fethullah Gülen, Sayın Muhammet Raşit (Hz.) isimleri ortaya atılarak söz konusu iddialarla oldukça yıpratılmak istendiler. Lakin bu iddialar millette makes bulmadı. Zaman zaman Abdullah Çatlı’nın eylemleri, Hrant Dink’in hunharca öldürülmesi, 12 Eylül öncesi olaylar bahane edilerek aleyhte propagandalara maruz kaldılar. Tüm bu isnat ve iddialar BBP’nin gelecekte bir Türkiye hareketi ve partisi olmasını engellemeye matuf gibi görünüyor.
Gelelim, Hürriyet Gazetesi ve sahibi Aydın Doğan’a olan sorularımıza; Kamuoyunun malumudur ki, RP-DYP koalisyon hükümeti BBP’li milletvekillerinin desteği ile kurulmuştu. Sayın Erbakan Başbakan, Sayın Çiller de Başbakan yardımcısı olmuşlardı. Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Sayın Abdüllatif Şener ve birçok önemli siyasetçi de o kabinede bakandılar. Sayın Doğan;
A-RP-DYP iktidarında Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile görüştünüz mü?
B-Sayın Yazıcıoğlu’na RTÜK yasasının değiştirilmesi konusunda bir talepte bulundunuz mu?
C-RTÜK yasasının değiştirilmesi sizi ve şirketlerinizi niçin ilgilendiriyordu?
D-RTÜK yasasının değiştirilmesi karşılığında BBP ve Muhsin Yazıcıoğlu’na herhangi bir vaatte bulundunuz mu?
E-Talepte bulundu iseniz, talebinize Sayın Yazıcıoğlu ne cevap verdi?
F-Sn. Yazıcıoğlu talebinizin siyasi etik çerçevesinde olmadığını size söyledi mi?
G-Sn Yazıcıoğlu’na bu kafa ile siyaset yaparsanız daha çok Anadolu köylerini gezersiniz? Dediniz mi? Bu kafadan kastınız neydi?
H-RTÜK yasası ne zaman değiştirildi?
I-RTÜK yasası değiştirildikten sonra bu değişikliğe istinaden hangi ihaleleri aldınız?
Sayın DOĞAN;
Bu sorulara cevap vermediğiniz takdirde aynı soruları Sn. Muhsin Yazıcıoğlu’na tevcih edeceğim. Sayın Doğan’ın vereceği cevapları kamuoyu ile birlikte merakla ve büyük bir heyecanla bekliyorum. Aydın Doğan’a cevap hürriyeti yakışır.
Ergenekon Davasının renkli siması, MİT’çi, Jitem’ci T. Güney (İpek); Hürriyet’te yayımlanan demecini ispatlaması gerekiyor.
İddiasını ispat edemeyenlerin müfteri olduğunu en iyi Haham T. Güneyin bilmesi gerekir. Baltayı taşa vurduğunu da tahmin ediyordur.
Sn.Yazıcıoğlu ve BBP söz konusu iddialarla ilgili belki yüz kere, bin kere dün de bir kere daha ispat çağrısı yaptı. Ama Göbels’in dediği gibi, “Çamur at kendisi kalmazsa izi kalır” sözü gereğince hareket edenler, ar damarı çatlayanlar, millet, mukaddesat düşmanları utanmıyorlar!
Türkiye de maalesef SİYASETÇİLER, YA MUHTIRACILARINA ya da OKYANUS ÖTESİ EFENDİLERİNE âşıktırlar. Fakat BBP VE Yazıcıoğlu’nun darbeciler ve de egemen güçler tarafından yeterince terbiye edilememiş olmaları bu tür iddia ve isnatlarla daha çok karşılaşacaklarını gösteriyor.
Tuncay GÜNEY, ABD veya Kanada’dan bir yerlerden efendilerinin sesi olarak bu demeci veriyorsa Okyanus ötesi bir senaryo ve proje ile karşı karşıyalar ve. BBP ve Yazıcıoğlu’nu Türk Milleti ile buluşturmamak, bütünleştirmemek için kilometre taşlarına bu senaryolar döşeniyor demektir. Aynen MHP-BBP ayrışmasının arka planında derin bir operasyonun olduğu gibi!
Görelim Mevla Neyler,
Neylerse Güzel Eyler.
Herkes kaderini yaşar ve Allah Herkesin müstehakını versin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi