Ahmet Varol

Ahmet Varol

Olmert Gazze'ye savaş açtı

Olmert Gazze'ye savaş açtı

Bu günlerde İslâm dünyasında en hareketli günler yine Filistin’de yaşanıyor. ABD Başkanı Bush’un gerçekleştirdiği ziyarette verdiği açık destekten aldıkları cesaretle iyice azgınlaşan işgalci Siyonistler, birbiri ardına füze saldırıları düzenleyerek katliamlar gerçekleştiriyorlar. 
İşgal devletinin saldırganlığı bu derece ileri götürmesinde Annapolis Konferansı’nın önemli bir payı olduğu kesindir. çünkü söz konusu konferansın öncelikli amaçlarından biri, Filistin’de halkın üçte ikisinin desteğine mazhar olan İslâmî hareketi yasadışı ilan etmek suretiyle işgalci Siyonist devletin bu hareketi hedef alacak saldırılarının önünü açmaktı.
Siyonist işgalcilerin saldırılarında sadece direnişçiler hedef alınmıyor, insanlar rasgele füzelerin hedefi olarak katlediliyorlar. Nitekim Perşembe akşamı işgal güçlerinin uçaklarından atılan füzelere hedef olan bir araçta bir anne ve çocuğu hayatını kaybetti. Siyonistlerin bu derece azgınlaşmalarına ve cüretlenmelerine yol açan Annapolis Konferansı’nın ve bu konferansta sergilenen tutumun önünü açanların, önlerine konan stratejiye destek verenlerin, bu konferansı “barış konferansı” olarak lanse edenlerin kendilerini hesaba çekmeleri ve en azından yaptıkları hatanın vebalinden kısmen de olsa kurtulabilmek için köklü bir tavır değişikliği gerçekleştirmeleri gerekiyor.
Olmert, Gazze’ye savaş açtıklarını çok açık bir dille ifade etti. Onun bu iğrenç ve insanlık dışı savaşına sessiz kalınmasının kesinlikle bir mazereti ve haklı görülebilecek bir gerekçesi olamaz. Hele böylesine vahşice bir savaşı yürütenlerle işbirliğini sürdürmenin asla onaylanabilir tarafı olamaz.
Şunu da özellikle ifade edelim ki, Siyonistlerin tüm saldırganlıklarına ve azgınlıklarına rağmen Filistin’de özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi sona ermeyecek, İslâmî hareketin o toprakları gerçek kimliğine kavuşturma amacıyla açtığı direniş bayrağı inmeyecektir.
Son yaşanan gelişmeler Siyonist işgal karşısında sürdürülen direnişi ve bu direnişin savunma araçlarını “abes” olarak niteleyen Mahmud Abbas’ı da zor duruma soktu. Verilen haberlere göre Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Rice’a, saldırıların bu şekilde devam etmesi durumunda görevinden istifa edebileceğini ve işgal devletiyle görüşmeleri tamamen durdurabileceğini söylemiş. Şimdi Filistin halkı ve tüm direniş grupları ona bu sözlerini hatırlatarak sözünde durmasını, en azından vahşette bu derece ileri giden Siyonist saldırganlarla irtibatı tamamen kesmesini istiyorlar. Bakalım Abbas sözünde durabilecek mi?
Siyonist saldırganlığa karşı Filistin direnişi de tepki eylemlerini artırdı. Bundan dolayı işgalci kesimde bir panik ve telaşın ortaya çıktığı müşahede ediliyor. Ama buna rağmen Siyonist devletin başbakanı Olmert tehditte bulunmaya ve Gazze’ye karşı savaşın süreceği yönünde açıklamalar yapmaya devam ediyor. Direnişçilerin işgalci saldırganlığa karşı ortak faaliyetler ve operasyonlar düzenleme çabaları içine girmelerinin bu paniği biraz daha artırdığını söyleyebiliriz.
İslâmî Direniş Hareketi, işgal güçlerinin saldırılarının sürmesi durumunda, benzer gelişmelerin kendi içlerine de taşınacağı uyarısında bulundu. Bugün Filistin halkına yönelik böylesine vahşi saldırılara tepki göstermeyen ve hatta işgal güçlerine alkış tutan medya organları, yarın İslâmî Direniş’in eylemlerini işgalcilerin kendi içlerine taşıması durumunda hiçbir şey söylemeye haklarının olmayacağını bilmek ve kabul etmek zorundadırlar. çünkü Siyonist işgalcileri saldırganlıklarından vazgeçmeye zorlamak için Filistin direnişinin önünde başka hiçbir alternatif kalmamış olacaktır.
İşgalci saldırganlığa karşı kitlesel tepkilerin, İslâm dünyasındaki yönetimlerin tutumlarını kısmen etkilemesi mümkündür. Arap Birliği Genel Sekreteri, Arap ülkelerinin yönetimlerine en azından Gazze’ye uygulanan ambargoya tepki göstermeleri ve bu ambargonun etkisiz hale getirilmesi için bir şeyler yapmaları çağrısında bulundu. Aslında İslâm dünyasındaki yönetimlerin birazcık cesaretli davranmaları durumunda işgalci Siyonist devletin, ABD ve onlarla işbirliği içindeki uluslararası güçlerin Gazze’ye uyguladıkları insanlık dışı ambargo büyük ölçüde etkisini kaybedecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Varol Arşivi