Çetin Doğan'dan ilkesizlik!

Birinci Ordu Komutanı olduğu dönemde gizlice sivil hastanede tedavi olan Org. Çetin Doğan’ın şimdi ise, hakim Oktay Kuban’ın tartışmalı tahliyesinden hemen sonra GATA’ya koşması ilkesizlik olarak yorumlandı.

KEMAL GÜMÜŞ'ÜN HABERİ...

Balyoz Darbe Planı’nın ‘lideri’ olduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakim Oktay Kuban’ın verdiği tartışmalı tahliye kararının hemen ardından İstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademesi’ne (GATA) koşan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, 1. Ordu Komutanı olduğu dönemde ise, sivil hastaneye koşmuştu.

MUVAZZAFKEN ÖZELE KOŞMUŞTU
Muvazzaf olduğu için GATA’da kolaylıkla tedavi görme imkânı olan Çetin Doğan, 2003 yılında 1. Ordu Komutanı görevini sürdürdüğü sırada İstanbul Şişli’deki Florence Nightingale Hastanesi'ne boğaz ve göğüs ağrısı şikâyetiyle başvurmuştu. Önce gizlenen ameliyat kısa bir süre sonra medyaya yansımış ve birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

Balyoz Darbe Planının lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Çetin Doğan’ın ameliyatını gerçekleştiren Florence Nightingale Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Belhhan Akpınar, olayın medyada yer alması üzerine açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Belhhan o gün yaptığı açıklamada, ameliyat olan Doğan'ın dinç vücudu sayesinde kısa sürede toparlandığını söylemişti. Doç. Akpınar, Orgeneral Doğan'ın daha önce de çeşitli şikâyetlerle başka sağlık kurumlarına başvurduğunu ve kendisine anjiyo önerildiğini belirtti. Çetin Doğan’ın komuta kademesinde yükselmesine engel olmaması için asker olduğu dönemde sivil hastanede tedavi olması, şimdi ise sivil olduğu halde askeri hastaneye yatması ilkesizlik olarak yorumlandı.
Hakim Oktay Kuban’ın tartışmalı tahliye kararıyla cezaevinden çıkan Çetin Doğan hemen GATA’ya koşmuştu. GATA’ya yatar yatmaz avukatı Celal Ülgen yaptığı açıklamada, Doğan’ın sağ bacağında uyuşma olduğunu belirterek, "Hastanede yapılan tedaviler sonucu sağ ayağındaki uyuşmanın bel fıtığı için tehlikeli boyutlara ulaştığı doktorlar tarafından belirtildi ve ameliyat yapılması kararlaştırıldı. Şu anda tetkiler devam ediyor. Ameliyat olma olasılığı çok yüksek" demişti.

VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri