Gerçeker'den ilginç ses kaydı yorumu

Hasan Gerçeker, Yargıtay üyelerinin internete düşen skandal ses kayıtlarıyla ilgili yine geçiştirici cevaplar verdi, konuşmaların içeriğini es geçerek yasal olup olmadığına takıldı...

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Bir yerde hukuk konuşulurken herkesin susması lazım, ama bakıyoruz ki hukukçular konuşmuyor ya da konuşamıyor. Hukukçu olmayanlar hukuku daha iyi bildikleri için hep onlar konuşuyor. Biz onları dinlemekle yetiniyoruz" dedi.

Gerçeker, Türkiye Barolar Birliği'nde düzenlenen Özgürlük ve Demokrasi İçin Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin yönetim kurulu toplantısına gelişinde gazetecilerin, " 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' davası ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 'Ergenekon Terör Örgütüne Üye Olmak' iddiası kapsamında görülen davayı birleştiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ile Yargıtay 11. Ceza Dairesi arasındaki olumlu görev uyuşmazlığının çözülmesi için dava dosyasının, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na iletilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi kararına" ilişkin sorularını yanıtladı. 

Hukuki sürecin işleyeceğini, konunun Genel Kurul'un takdirine kaldığını ifade eden Gerçeker, "Bu konularla ilgili bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Ama hukuk neyse, yasalar neyse onun uygulanması gerekir. Bunları bizler elbette Yargıtay yüksek mahkemeleri olarak takip ediyoruz, ama takdir edecek makamlar bunu kendileri değerlendirecek" diye konuştu.

"Geçen hafta verilen birleşme kararları ve tahliye kararı hukukçulardan eleştiriler aldı, biliyorsunuz" denilmesi üzerine Gerçeker, "Bir yerde hukuk konuşulurken herkesin susması lazım, ama bakıyoruz ki hukukçular konuşmuyor ya da konuşamıyor. Hukukçu olmayanlar hukuku daha iyi bildikleri için hep onlar konuşuyor. Biz onları dinlemekle yetiniyoruz" dedi.

"Eleştiriler ses kayıtları ile ilgiliydi ve bu kayıtlarda konuşulanlar aynen çıktı. Hem tahliye, hem birleştirmeler oldu. Bu yönde sizin bir incelemeniz olacaktı. Süreç şu anda nasıl işliyor?" sorusuna da Gerçeker, şu yanıtı verdi:

"Hukukun üstünlüğü diyoruz. Yasalar var. Usul yasaları var. Dinlemelerin nasıl yapılacağı, nasıl yapılması gerektiği o yasalarda kurallarla belirlenmiş. Bu kuralların dışına çıkılmaması gerekiyor. Bunların yasalara aykırı olarak bu şekilde servis edilmemesi gerekiyor. Bunlar hep birbirleriyle ilişkili şeyler. Araştırıyoruz. Bir sonuç alamadık. Daha bir sonuç gelmedi bize. Nereden kaynaklanıyor? Nasıl dinlendiği yasal mıdır, değil midir? Bunlar araştırılacak. Ondan sonra ancak bir sonuca varılacak. Onun için şu anda soruşturma devam ediyor. Sonucunda hukuk, yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır."

aa

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri