'Morissson' konuştu, Rotaryenler coştu

Uluslararası Rotary Klübü UR 2420. Bölge Asamblesi İstanbul'da yapılıyor. Toplantıya, daha evvel kendisine 'Morisson' yakıştırması yapılan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılıyor.

Demirel, "Nisan 2008'de Dünya ve Türkiye" başlıklı bir konuşma yaptı. Toplantıda söz alan mevcut ve yeni guvernörler Türk Rotary'sinin tanıtılması için bir atak içerisinde olduklarını belirtti. Rotaryenleri medyada haber olmasını isteyen guvernörler, yeni üyeler için de yoğun çalışma yürütülmesini istedi. Ululararası Rotary Direktörü örsçelik Balkan ise, Türk Rotary'sinin gerileme döneminde olduğunu, bundan dolayı üzüldüğünü belirterek, "Yeni insanlara ulaşmalıyız" dedi.

Taksim Rotary Klübü'nün düzenlediği toplantıya Uluslararası Rotary Direktörü örsçelik Balkan, CHP Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul üniversitesi eski Rektörü ve Karaköy Rotary Kulübü Başkanı Kemal Alemdaroğlu, 2420 Bölge Guvernörü Hasan Tahsin Tuğrul, eşi Beril Tuğrul, Bölge Sekreteri Sait Feyzioğlu, 2420. Bölge Güvernörü(2008-2009) ömer Kuran, eşi Nurdan Kuran ile 600'den fazla rotaryen katılıyor.

Toplantı ilk olarak bayrak töreni ile başladı. İlçe rotary kulüplerinin bayrakları sahneye getirilirken Kemal Alemdaroğlu ve salonda bulunanlar alkışlarla tempo tuttu. Atatürk ve ölmüş rotaryenler için saygı duruşunda bulunulmasınnı ardından İstiklal Marşı okundu. Toplantıya Ford, Yeni Karamürsel Mağazaları(YKM), Teknosa, Koç Allianz, Bircom, Damat-Tween, Intermod, Kirby, Klock, Nestle gibi firmalar sponsor oldu.

DEMİREL ''3 çOCUK''U ELEŞTİRDİ
Demirel'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk çağrısına atıfta bulunarak yaptığı konuşma Rotaryenlerce uzun süre alkışlandı.

Toplantıda konuşan Süleyman Demirel, "Değerli Rotaryenler hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Seçkin heyetinize hitap etmek üzere davet ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha önce de birçok defalar sizlerle dünya ve Türkiye sorunlarını konuştum. 40 dakikalık konuşmamda "2008 Nisan'ında Dünya ve Türkiye" konusunu ele alacağım" dedi.

Konuşmasında nüfus artışına değinen Demirel, doğurganlığın azaltıldığı ülkelerin insanlarını daha çok besleyebildiği savunarak, "Türkiye'de doğurganlık binde 5'ten 2.23'e düştü. Rotary'nin bugünkü teması çocuk ölümleri olduğunu biliyorum. Gelişmiş dünyaya baktığımız vakit bin çocuktan 5'i, 5 yaşına gelmeden ölüyor. Bütün gayretlerimize rağmen çocuk ve anne ölüm oranın yüksek olduğu bir ülkedeyiz. Alınan en önemli tedbir aile planlamasıdır. Nüfusu azaltmak için değil, çocuk ve anne ölümlerini azaltmayı amaçlamıştır. Aile planlaması yanlış bir şey değildir. 50 yıldır uygulanan aile planlamasından halkımız şikayetçi olmadı." şeklinde konuştu.

Türkiye'de 1,5 milyon insanın 1 dolardan, 3,5 milyon insanı 2 dolardan aşağı gelire sahip olduğunu, 2 milyon işsizin bulunduğunu kaydeden Demirel, "Halen nüfus artışı yüzde 1,5 oranda. Senede 1 milyon çocuk doğuyor. Burada bir tercih yapılmalı. Daha çok işsizi daha çok yoksul, daha çok muhtaç olan bir toplum mu istiyorsunuz, o zaman çoğalın. Yoksa daha sağlıklı daha verimli, daha zengin bir toplum mu istiyorsunuz, o zaman herkes bakabileceği kadar çocuk yetiştirsin. Hadise bu." şeklinde konuştu. Demirel'in bu sözleri salondan bulunanlar tarafında uzun süre alkışlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri