DHKP/C’den Tabanına ‘Kürtçülük’ Uyarısı

Suriye’de yaşanan son gelişmeler sol terör örgütleri arasında da yeni gerilimlere sebep oluyor. DHKP/C, PKK’yı Alevilere çengel atmakla suçluyor.

Gezi ve Ortadoğu’daki son gelişmeler üzerine kimi sol gruplarla PKK arasındaki ilişkiler karmaşıklaşmaya devam ediyor. Marksist Leninin Komünist Parti (MLKP) gibi kimi marjinal gruplar Suriye’nin kuzeyine giderek PKK’nın uzantısı çetelere destek verirken, Türkiye illegal solunun en önemli temsilcilerinden biri olan DHKP-C, ağırlıklı olarak dayandığı Alevi kesime, ‘Kürt Faşizmi’ ve ‘Kürt Miliyetçiliği’nden uzak durulması çağrısında bulundu.

GERİLİMİN FİTİLİNİ UYUŞTURUCU TİCARETİ ATEŞLEDİ

İstanbul’un kimi semtlerinde uyuşturucu çeteleriyle mücadele verdiği yönünde haberlere konu olan DHKP/C’nin, bu çetelerin PKK’ya yakın kişilerden oluştuğunu düşünmesinin de iki örgüt arasındaki gerilimi tırmandırdığı belirtiliyor.

“KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİNDEN UZAK DURUN”

Uyuşturucu ticareti yapan PKK çetelerinin Alevi gençlere çengel atmasından rahatsız olduğu görülen DHKP/C unsurları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyurularda, Alevi kesime, ‘Kürt Milliyetçiliği’ ve ‘Kürt Faşizmi’nden uzak durmaları uyarısında bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NA DA KOBANİ SALVOSU

DHKP/C’lilerin ‘Kürtçülük’e yönelik çıkışından CHP’de nasibini aldı. CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye ve Irak’ta dökülen Alevi kanına ses çıkarmadığını öne süren Örgüt, Kılıçdaroğlu’na, “Bizim insanımıza hiç sesin çıkmıyor. Kobani'ye avazın yettiği kadar bağırıyorsun, sen kime hizmet ediyorsun?” tepkisini gösterdi.

ALEVİLERE PKK/YPG UYARISI

DHKP/C’nin açıklamalarında ayrıca, kimi PKK/YPG güçlerinin Alevi olmamalarına rağmen başlarına kırmızı şeritler takarak Türkiye Alevilerini suiistimal etmek istedikleri de öne sürüldü.

Alevi kesime yönelik ‘Kürt Faşizmi’ uyarısı yapan DHKP/C’liler bu logoyu kullanıyorlar.

Habervaktim.com / Özel

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri