Bugün Onların Bayramı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘2014 Yılı Kurban Organizasyonu’nda sahada görev alan gönüllülerle bir araya geldi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘2014 Yılı Kurban Organizasyonu’nda sahada görev alan gönüllülerle bir araya geldi.
 
Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe konferans salonunda, dünyanın çeşitli ülkelerine giderek kurban organizasyonu hizmetini yürüten gönüllülerle buluşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının evrensel bir iyilik hareketi olduğunu kaydederek, dünyanın birçok yerinde umut haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı’nın en büyük gayesi olan iyilik hareketinden vazgeçmemesi gerektiğini hatırlattı.
 
Kurban organizasyonunun sadece et yardımı olmadığını aynı zamanda bir kardeşliğin tesisine hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Görmez, şunları söyledi;
 
“Türkiye Diyanet Vakfı, evrensel bir iyilik hareketidir…”
 
Türkiye Diyanet Vakfı, evrensel bir iyilik hareketidir. Bu iyilik hareketine destek veren herkese teşekkür ederim. Bu hareketin en büyük gayesi iyilik olmalıdır. Gayesi iyilik olan vakfımız asla kendisini gaye yapmayacak, iyilik hareketinden vazgeçmeyecektir. Gaye olarak belirlediğimiz hedeflere ilerlemeliyiz, bunu yaparken kendimizi gaye yerine koymamalıyız. Türkiye Diyanet Vakfının pek çok hizmetinin yolunda devam etmesinden dolayı da mutluyuz. Milletimiz, ülkemiz, Diyanetimiz, vakfımız dünyanın her yerinde bir umut haline geldi. Bu umut asla sönmemeli. Mahrumiyet bölgelerinde bu umudun sönmesine izin vermemeliyiz.
 
“Kurban organizasyonu kardeşliğin tesisidir…”
 
Bu kurban organizasyonu vesilesiyle sadece et götürüp aç insanları doyurmuyorsunuz. Aslında gönül coğrafyamızda bir kardeşlik tesis ediyorsunuz. Sizin yaptığınız kurban organizasyonunun ötesinde bir şeydir. Bir taraftan milletin emanetlerini ulaştırıyorsunuz diğer yandan bir kardeşlik tesis ediyorsunuz. Herkes bayramda çocuklarıyla vakit geçirirken siz dünyanın ücra yerlerinde kardeşlerinizle buluştunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.
 
Toplantının sonunda Başkan Görmez, sahada görev yapan gönüllülerin hatıralarını dinledi. Başkan Görmez, önümüzdeki yıl kurban organizasyonu için 200 bin hedefi koydu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri