Bahçeli Tunceli Ziyaretlerini Neden İptal Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli Valiliği önünde yaptığı konuşmadan sonra kentten ayrılma kararı aldı. Bahçeli’nin programında Tunceli esnafının ve Cemevi’nin ziyaret edilmesi vardı.İptal kararının arkasında güvenlik problemi olduğu ortaya çıktı

PKK ESNAFI TEHDİT ETTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Tunceli’de bugün esnafı da ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak bu ziyaret ani bir kararla iptal edildi ve Bahçeli kentten ayrılma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre bu kararın arkasında PKK’nın esnafı ve Bahçeli’nin ziyaret edeceği Cemevi’ni tehdit etmesi yatıyor.

PKK yanlısı STK ve siyasi partiler de Bahçeli’nin kente gelemeyeceği gelmesi durumunda büyük olayların çıkacağını iddia etmişlerdi. Ancak Bahçeli kente geldi ve 1938’de yaşanan olayları “terör” olarak nitelendirdi. Bahçeli’nin konuşmasının ardından kent merkezinde ve çeşitli yerlerde vatandaşları sokağa çağıran PKK yandaşı oluşumlara karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

EMNİYETTEN “UYGUN OLMAZ” BİLGİSİ

Kentte gerginliğin artması üzerine emniyet güçleri MHP heyetine ziyaretlerin iptal edilmesi önerisinde bulundu. Olası saldırı girişimlerine karşı gerekli önlemlerin alınmasına rağmen, ziyaretlerin çok sağlıklı olamayacağını bildiren Emniyet yetkilileri, Bahçeli’nin ziyaret edeceği esnafın PKK tarafından tehdit edildiğinin altını çizdi.

BAHÇELİ: “ZİYARETİMİZ AMACINA ULAŞTI, DÖNEBİLİRİZ”

Kentteki gerginliğin artması ve esnaf ziyaretlerinin verimli olamayacağına kanaat getiren Bahçeli ise programlarını iptal ederek, Tunceli’den ayrılma kararı aldı. Bahçeli ve beraberindekiler Elazığ’a doğru hareket ettiler.

HaberDokuz / Özel Haber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri