Kamalak:Asgari Ücreti Yüzde 50 Artıracağız

Partisinin Yozgat'ta gerçekleştirdiği 5. olağan il kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, işsizlik ve gelir düzeyindeki dengesizliğe değindi.

Kamalak iktidara geldiklerinde, asgari ücreti yüzde 50 artıracaklarını, çalışanlara bir maaş ikramiye vereceklerini söyledi.

Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı, 5. Olağan Kongresini Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, GİK Üyesi Ahmet Büyüksoy ve partililer hazır bulundu. Yoğun katılımın sağlandığı kongrede konuşan Kamalak, iktidara geldiklerinde, asgari ücreti yüzde 50 artıracaklarını, çalışanlara bir maaş ikramiye vereceklerini söyledi.

Asgari Ücretlimizin İmdadına Koşacağız

“Biz burada Allah’ın lütfu inayetiyle bütün insanlığın kurtuluşu için, onun yollarını, çarelerini aramak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” diyen Kamalak, “Türkiye bir tarım ülkesi deniyor, 1954 yılında hububat hasılatında dünya 4.sü idik. 1954 yılında, yani aradan 60 yıl geçmiş ve bugün ne yazık ki buğdayı, nohutu, mercimeği hatta sapı samanı dışardan ithal eder hale gelmişiz, çok yazık. Peki, ne yapacağız. Gelir dağılımında adaleti sağlamak için, ilk etapta itfaiye görevlisinin yangın yerine koşması gibi işçimizin, memurumuzun, emeklimizin, asgari ücretlimizin imdadına koşacağız” diye konuştu.

‘Devlet maaş ödeyemiyor ancak ek ders ücretini ödeyebiliyor’

Devletin normal öğretmenine maaş ödeyemediğini, bu yüzden ek ders ücreti alan öğretmenlere maaş ödeyebildiğini söyleyen Kamalak, “47 bin öğretmenimiz ek ders ücretiyle okullarda ders vermenin mücadelesi içinde. Yani devlet maaş ödeyemiyor, ek ders ücretini ödeyebiliyor. Şimdi bunlar Türkiye’yi bırakıp da kendi ifadeleriyle 163 ülkede yüzlerce hatta binlerce okul açmaları mümkün değildir. Eğer bu okullar yanlış iş yapıyorsa onun düzeltilmesi için tedbirlere başvurulmalıdır. 7,5 milyar insana Türkçe öğretse ülkemizin ne gibi kaybı olabilir, herhalde hiç kaybı olmaz” açıklamasında bulundu.

Bütün Çalışanlara Bir Maaş İkramiye

Kamalak, “Türkiye’nin birinci sorunu geçim sıkıntısıdır. Bugün asgari ücretlimiz, işsizimiz, taşeron işçilerimiz perişan. Yani devletin bu insanların alın terine göz diktiği, emeğinin çalındığı insanlar. Saadet Partisi iktidara geldiğinde ne yapacak? Bunlarla ilgili olarak iktidara geldiğimiz ilk gün bütün çalışanlarımıza ikramiye olarak bir maaş vereceğiz. Geleceği kontrol altına aldığımız ilk gün asgari ücret yüzde 50 arttırılacaktır. Üniversite gençliğinin bursları yüzde 50 nispeten olarak ilk günden itibaren arttırılacaktır. Sonraki durumlar gözden geçirilecektir. İyi de sayın hocam parayı nereden bulacaksınız sorusunu soracaklar. Biz o parayı bulduk. IMF’nin kapısını çalmadan bulduk. İçerideki para babalarına, faiz lobilerine gitmeden bulduk” dedi.

Asgari Ücret %50 Artırılacak

“Asgari ücret yüzde 50 arttırılacaktır” diyen Kamalak, “Bugün hükümetin açıkladığı resmi rakama göre asgari ücret yılbaşından sonra daha yeni 989 lira oldu. Peki, açlık sınırı nedir? Türkiye’de bin 400 TL… Yani asgari ücretten yüzde 50 daha fazla. Bu insanlar nasıl geçinecek. Çay simitle geçinmek isteseler 949 TL ile bir aile nasıl geçinebilir. Bizim iktidarımızda hiçbir insanımızın ücreti açlık sınırının altında olmayacaktır. Üzerinde olacak ve mutlak suretle bir de refah payı eklenecektir ona… Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, bu ülkenin her bir ferdi bir Alman, Fransız, İsrail’li kadar insanca yaşama hakkına sahiptir. Biz bu oyunu bozacağız, esnafımıza kredi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çiftçiye Vergisiz Mazot

 Kamalak, “Çiftçimize vergisiz mazot vereceğiz. Biliyorum Yozgat’ımızın yüzde 65’i tarımla uğraşıyor. Ama Türkiye dışarıdan saman, buğday ithalat ediyor. Ne ithalat etmiyor ki. Biz bu ülkenin üretimini arttırmak için, yüzünü güldürmek için, esnafımızı huzur içinde yaşatabilmek için gecemizle gündüzümüzle üretime teşvik edeceğiz. 12 yıl önce işsizlik oranı 6,6 idi, şimdi 10,4’tür. Yani yüzde 60 hissesinde işsizlik artmış. Üniversiteyi bitirmiş 800 bin gencimiz işsiz. Ne demek işsiz, sabahleyin eşine pazar parası bırakamayandır, akşama evine ekmek alacak parası olmayandır, çocuğunun üzerine elbise alamayandır” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (29)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri