Şiddeti Onlar Körüklüyor

Medyanın okullardaki şiddeti kamuoyuyla paylaşmasının şiddeti artırmadığını belirten uzmanlar, asıl zararın, topluma rol model olan sanatçı, futbolcu ve kanaat önderlerinin fütursuz davranışlarıyla verildiğini söyledi.

Okullarda şid­de­ti ön­le­me­de top­lu­mun gö­zü önün­de­ki ki­şi­le­rin bü­yük kat­kı­sı ola­ca­ğı­nı vur­gu­la­yan De­mok­rat Eği­tim­ci­ler Sen­di­ka­sı (DES) Ge­nel Eği­tim ve Ma­li Sek­re­te­ri Y. Ke­nan Ka­ra­taş, bu ki­şi­le­rin söz­le­ri ve dav­ra­nış­la­rıy­la şid­de­ti kö­rük­le­di­ği­ni söy­le­di.

KÖ­TÜ ÖR­NEK OLU­YOR­LAR

Okul­lar­da ya­şa­nan şid­de­tin ha­ber ya­pıl­ma­sı­nın, şid­de­ti ar­tır­dı­ğı yö­nün­de­ki açık­la­ma­la­rı doğ­ru bul­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Ka­ra­taş, “El­bet­te ki ba­sı­nın bu tür ha­ber­le­ri, olum­lu ve yön­len­di­ri­ci ha­ber man­tı­ğı çer­çe­ve­sin­de ver­me­si da­ha doğ­ru olur. Fa­kat si­ya­si par­ti­le­ri­mi­zin söz­cü ve tem­sil­ci­le­ri ile top­lu­ma rol mo­del olan sa­nat­çı, fut­bol­cu ve ka­na­at ön­der­le­ri­nin genç­le­re kö­tü ör­nek ol­ma­ma­sı da ge­re­ki­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Dİ­SİP­LİN YÖ­NET­ME­Lİ­Ğİ DE­ĞİŞ­ME­Lİ

Okul­lar­da ya­şa­nan şid­det olay­la­rıy­la il­gi­li acil ve et­kin çö­züm­ler üre­til­me­si ge­rek­ti­ği­ni kay­de­den Ka­ra­taş, ak­si hal­de okul­lar­da­ki şid­det olay­la­rı­nın ar­ta­rak de­vam ede­ce­ği­ni sa­vun­du. Ka­ra­taş, okul di­sip­lin yö­net­me­li­ği­nin göz­den ge­çi­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni bil­dir­di.

Vahdet Gazetesi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri