Yar­gı­tay Baş­ka­nı:"FETÖ'cüler Hukuku Çiğnedi"

Yar­gı­tay Baş­ka­nı İsmail Rüş­tü Ci­rit, FETÖ elemanlarının hukuku ayaklar altına aldıklarını söyledi.

Yar­gı­tay Baş­ka­nı İsmail Rüş­tü Ci­rit, Ada­let es­ki Ba­ka­nı Müs­te­şar Ke­nan İpek ve AB Tür­ki­ye De­le­gas­yon Baş­ka­nı Bü­yü­kel­çi Hans­jörg Ha­ber dün An­ka­ra Rixos Otel’de yapılan “Fik­ri Mül­ki­yet Hak­la­rı­nın Ko­run­ma­sı ve Uy­gu­lan­ma­sı Ça­lış­ta­yı­”na ka­tıl­dı.
 
İN­SAN HAK­LA­RI İHLALİ

Ça­lış­tay son­ra­sı Bugün'den Özlem Berdibek'e açık­la­ma ya­pan Yar­gı­tay İsmail Rüştü Baş­ka­nı Ci­rit, Pa­ra­lel Dev­let Ya­pı­lan­ma­sı­’nın yar­gı için­de­ki uzan­tı­la­rı­nın hu­ku­ku çiğ­ne­di­ği­nin al­tı­nı çiz­di. 
 
Ci­rit şunları söyledi: “Hu­ku­ka ay­kı­rı komp­lo­lar ve ya­sa dı­şı din­le­me­ler yar­gı­yı ve pek çok çev­re­yi ra­hat­sız et­miş­tir. İç hu­kuk çiğ­ne­ne­rek in­san hak­la­rı ih­lal edil­miş­tir. Bu da hu­kuk ih­la­li­dir. Hu­ku­ka ay­kı­rı ha­re­ket eden ki­şi­ler ta­ra­fın­dan em­ni­yet, ba­sın ve yar­gı he­def gös­te­ril­miş­tir. Sah­te bel­ge, ya­sa dı­şı din­le­me ve komp­lo­lar­la yar­gı ra­hat­sız edil­miş­tir.” 
 
Çalıştaya katılan Ada­let es­ki Ba­ka­nı Ke­nan İpek de yar­gı ba­ğım­sız­lı­ğı ko­nu­sun­da re­form­la­ra de­vam edi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

DiYOJENLi MESAJ
 
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit açıklamasında, ünlü filozof Diyojen’in “Gerçeğin mumunu kimse söndüremez, eğer buna cesaret ederse ya sakalı ya bıyığı yanar” sözünü hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sondakika Haberleri