"Pereira Takımın Hakkını Vermeye Başladı"

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Fenerbahçe-Trabzonspor maçını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol gazetesindeki yazısına, "Fenerbahçe, baskı yediğinde Hasan Ali, Gökhan, Topal ve Josef'in pas istasyonu sayısını yüksek tutmasıyla ileri çıktı. Ligin başında eleştirdiğimiz her şeyin doğrusunu yaptılar. Pereira 3 maçtır takımın hakkını veriyor. Tek sıkıntı maçı koparamamaları..." ile başladı.

İşte yazının diğer detayları:

NANI VE DIEGO...

"Yılın ülkede en iyi çıkışını yapan Hasan Ali ile Gökhan, Topal ve Souza’yla pas istasyonu sayısını yüksek tuttular. Ve dolayısıyla baskı yapılması gereken oyuncu sayısı çok artınca Fenerbahçe çıktı. Çıktıktan sonra aynı ekip hücuma destek verdi. Ligin başında eleştirdiğimiz her şeyin doğrusunu yaptılar yani. İki yönlü oyunuyla Alper’i de bu ekibe ekleyince Diego ve Nani için işler çok kolay oldu. Pas opsiyonu arttı, onlar da top ezmediler. Pozisyonlar, gol, baskı ve çok iyi oyun geldi. Ancak Fenerbahçe fişi çekemedi. Hem de Trabzonspor kırmızı kartla eksik kalmasına rağmen, Tekelioğlu da farktan çekinip takımı daha defansif kılmasına rağmen..."

RVP VASAT ALTI

"Burada çok net bir hatta bir buçuk gol kaçıran Diego’nun rolü önemli olsa da asıl bakılması gereken Van Persie. Hollandalı yaşı, sakatlıkları ve forma bulamayışıyla gerileyebilir. Bu normal. Hızını kaybetmesi de normal ama çabukluğunu kaybetmesi Van Persie’yi vasatın altına düşürüyor. İki kez, ilk yarıda Nani’nin pasına yetişemeyişi, ikinci yarıda göğsüne aldığı topta Cavanda’ya yakalanışı... Bunları yapmalı RVP. Fazlası zaten beklenmiyor. Maçı koparamadılar."

TRABZON'DA OLUMLU BİR ŞEY YOK

"İlk yarıdaki baskılı oyun orta sahada yavaş yavaş yorulmalarla etkisini yitirirken ayakta duran aslına, yani mükemmele dönen Kjaer’in, Topal ve Souza’ydı. Trabzsonspor biraz olsun oyun ortak olmaya başlamışken saçma gerginliklerle oyunu tekrar Fenerbahçe’ye verdiler. Fernandao da Nani’nin harika pasında maçı bitirdi. Pereira 3 maçtır takımın hakkını veriyor. Bunun fazlası da var kuşkusuz. Trabzonspor içinse olumlu şeyler söylemek çok zor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri