8 yıl önce Ergenekon tezgah diyen tek İslamcı yazar

İktidar ve paralel medyasında Ergenekon güzellemelerinin estiği yıllarda, içlerinden sadece bir yazar "bu bir tezgah" diyebilmiş; o da anında aforoz edilmişti. İşte o isim ve bugünkü düşünceleri:

Diyanet Tv'de katıldığı bir programda AK Parti iktidarına "Ülkeyi batırdınız" diye yüklenince iktidar medyasınca hedefe oturtulan İslamcı yazar Yusuf Kaplan, bundan tam 8 yıl önce de Ergenekon'un tezgah olduğunu yazmış ve aynı şekilde hedefe konmuştu.

Yusuf Kaplan, Yargıtay'ın "Ergenekon diye bir örgüt yok" kararı üzerine kaleme aldığı yazısında " Ergenekon’un 'tezgâh' olduğunu yazmıştım 8 yıl önce!" hatırlatmasında bulundu.

Kaplan, şunları kaydetti:

"Ergenekon Davası, Yargıtay tarafından bozuldu. Hem esastan hem de usulden üstelik!

Ergenekon Davası, neydi, ne'yi hedefliyordu, davanın zuhûr ettirildiği günlerde hiç anlaşılamadı.

O vakitler, bu davanın, tezgâh olduğunu yazmıştım! Tabii, aforoz edilmiştim; özellikle de PÇete tarafından!

Bu davayla Türkiye'nin kimyası bozulmaya çalışılıyordu: Küllerinden doğarak yeniden medeniyet iddialarına sahip çıkan bir Türkiye'nin önü kesilmek, Türkiye bir kez daha içeriden teslim alınmak isteniyordu!"

Yazar Yusuf Kaplan geçtiğimiz aylarda, iktidarın özellikle Suriye ve Mısır'da hata yaptığını belirtmiş ve isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'a da göndermede bulunarak, "Jölelilerle, şunlarla, bunlarla gaz veriyorlar; memleketi batırdılar" demişti. Bu sözleri üzerine Yusuf Kaplan'a, özellikle sosyal medyada iktidara yakın profiller ce çok ağır hakaretler edilmişti.

Habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sondakika Haberleri