Daily Sabah’tan ilginç Bülent Ersoy haberi

Sabah gazetesinin İngilizce versiyonu olan Daily Sabah’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçı ve sporculara verdiği iftar yemeğini Batı'ya eşcinsel Bülent Ersoy fotoğrafı ile servis etmesi dikkat çekti.

Albayrak yönetimindeki Sabah grubu yayın organlarından ve Sabah'ın İngilizce versiyonu olan Daily Sabah’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçı ve sporculara verdiği iftar yemeğini dünyaya eşcinsel Bülent Ersoy fotoğrafı ile servis etmesi dikkat çekti.​ 

Sabah bununla da yetinmeyerek, başlıkta açık açık Bülent Ersoy'un transseksüel olduğuna atıfta bulundu. 

Daily Sabah'ın Cumhurbaşkanı'yla aynı masada fotoğrafını servis ettiği Bülent Ersoy'un "transseksüel" olduğuna da özellikle vurdu yapması, Batı'ya "Cumhurbaşkanımız eşcinsellerle de biraraya gelebiliyor, görüşebiliyor, onları dışlamıyor" mesajını verdi şeklinde yorumlandı. 

Daily Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçı ve sporculara verdiği iftar yemeği için ilginç bir başlık kullandı.

Daily Sabah’ın “Transseksüel şarkıcı Bülent Ersoy Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki iftara katıldı” başlığı altında kullandığı “Ersoy İngiliz plastik cerrah tarafından Londra'da cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptıktan sonra 1981 yılında uluslararası ün kazandı. Divanın transseksüel durumu, moda, yetenek duygusu ve medya ile başarılı bir ilişki kurması Türkiye'de Ersoy’a ikonik bir statü kazandırmıştır.” ifadeleri dikkat çekti. Söz konusu haberin sonundaki şu ifadeler ise manidar bulundu: Ülkede oldukça popüler bir halk figürü olan Bülent Ersoy, yıllar boyunca Türkiye'deki LGBT üyeleri için bir hoşgörü sembolü haline gelmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sondakika Haberleri