Din görevlilerinden İsrail anlaşmasına sert tepki!

Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşmaya tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail anlaşmasına en sert tepkiyi Din görevlileri gösterdi.

İsrail ile Türkiye arasında imzalanan mutabakat sonrasında varılan anlaşmaya her yerden tepkiler yağıyor. Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Yıldırım: “Terörist İsrail Devleti, anlaşmadan falan anlamaz. Onlar ancak müeyyideden ve icraattan anlarlar. Filistin davasını bu şekilde çözüme kavuşturmaya çalışmak, sadece hayalden ibarettir." dedi.
 
ANLAŞMA HİÇBİR İŞE YARAMAMIŞTIR
 
Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan İlyas Helvacı, anlaşmanın İsrail’in işine yaradığını dile getirerek, “Önce şunu sormak lazım: Filistin halkının ve Hamas’ın bir talebi olmuş mudur? Yani biz zor durumdayız, ne yaparsanız yapın İsrail ile anlaşın denilmiş midir? Kesinlikle hayır, böyle bir talep olmamıştır. Türkiye bu anlaşmada avantajlı konumda olmasına rağmen aciz gibi mecbur gibi hareket etmiştir. Anlaşma da ablukanın kalkacağı söyleniyor. Ancak böyle bir durum yok. Çünkü Filistinli yine ürününü satamayacak, alamayacak. Sadece dışardan gelen yardımlarla yaşayacak. Bu Filistin halkını dilenci yerine koymaktır. Dolayısıyla anlaşma hiçbir işe yaramamıştır” dedi.
 
İHH: MAVİ MARMARA DAVALARI DEVAM EDECEK
 
İHH İnsani Yardım Vakfı’ da “Davalardan vazgeçilmesi söz konusu olmayacaktır. Şehit aileleri davalarından vazgeçmeyeceklerini, ablukanın kaldırılması için mücadelede yer alacaklarını da beyan etmektedir. Ancak İsrail’in küstahça ‘öldürürüm parasını öderim’ tavrı asla kabul edilemez. Başından beri söylediğimiz gibi uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak biz İsrail’le bir anlaşmayı doğru bulmuyoruz. Mavi Marmara davaları ise devam edecektir” denildi.
 
DEMİRCİ: İSRAİL’İN NİHAİ HEDEFİ MESCİD-İ AKSA’YI YIKMAK
 
Gazetemize konuşan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci de “İsrail’in nihai hedefi Kudüs’ü başkent yapmak ve Mescid-i Aksa’yı yıkmaktır. İsrail’e verilen her taviz, bu işgalci gücün Mescid-i Aksa üzerindeki emellerine bir adım daha yaklaşması anlamına gelir. Mescid-i Aksa Müs-lümanlarındır ve Aksa’yı tehlikeye sokacak her adımdan kaçınılmalı-dır.”dedi.
 
İSRAİL’İN GÜVENİRLİĞİ YOKTUR
 
Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Yıldırım İsrail ile yapılan anlaşmayı konusunda gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma milletimizin menfaatine değildir. Neden: Çünkü İsrail’in güvenirliği yoktur.  Terörist İsrail Devleti, anlaşmadan falan anlamaz. Onlar ancak müeyyideden ve icraattan anlarlar. Filistin davasını bu şekilde çözüme kavuşturmaya çalışmak, sadece hayalden ibarettir. İnşallah yöneticilerimiz yaptıkları hataların farkına varırlar da İsrail ile anlaşmak yerine İslam ülkeleriyle anlaşırlar ve biz, kendi yaptığımız anlaşmaları imzalamaya İsrail’i zorlarız” ifadelerini kullandı.
 
İSRAİL İLE ANLAŞMAK ÜMMETE İHANETTİR
 
Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Ayşe Yılmaz, “İsrail ile yapılan anlaşma ümmete açıkça ihanet etmektir. Bizim gözümüzde İsrail ile lehimize veya aleyhimize bir anlaşma yapmak ihanettir.”
 
Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Ayşe Yılmaz da  İsrail ile yapılan anlaşmayı ihanet olarak gördüklerini belirtti. İsrail’in gayrimeşru bir yapı olduğunu söyleyen Yılmaz, “İsrail ile yapılan anlaşma ümmete açıkça ihanet etmektir. Bizim gözümüzde İsrail ile lehimize veya aleyhimize bir anlaşma yapmak ihanettir. Çünkü İsrail, işgalci bir fitne oluşumudur. O oluşumun sadece varlığı bile Müslümanlar için büyük bir tehdittir. Bu yüzden bir Müslümanın İsrail ile yapılacak bir anlaşmayı kabul etmesi kesinlikle anlaşılır bir durum değildir” diye konuştu.
 
BU BİR ZAFER DEĞİL
 
“Doğrusu biz İHH olarak, şehit yakınları bu konuda biraz şaşkınız. Bunu bir zafer olarak görmüyoruz. İsrail’in kazançlı çıktığını düşünüyoruz… Tazminat alındı sayılmaz. Bu İsrail’in işine yarayan sorumsuzluk bedeli. Bu tazminat bu şekilde kabul edilirse Amerika’nın BM’nin kabul etmediği ablukayı resmi olarak Türkiye ve İsrail kabul etmiş oluyor.”
 
 Millî Gazete

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri