T24’ten provokasyon ve isyan çağrısı

T24 adlı internet sitesinden provokasyon ve isyan çağrısı… “HDP’li Kışanak sudan gerekçelerle gözaltına alınmış, bu zorbalıkmış, zulümmüş; Diyarbakır görülmezse sıra İzmir’e gelirmiş…” Ve daha neler neler…

T24 yazarlarından Yılmaz Murat Bilican, bölücü terör örgütüne destekleri malum olan ve gözaltına alınan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı “aklayıp”, iktidardan farklı düşünenleri “sıra size de gelir” provokasyonuyla isyana çağırdı.

T24 yazarı, terör destekçisi HDP’lilerin gözaltına alınması ve halkı provoke edip sokağa çağıran HDP’li yöneticilere yönelik tedbirleri de “devlet zorbalığı” olarak yorumladı.

Yılmaz Murat Bilican “Ey İzmir, Diyarbakır’ı görmezsen sıra sana da gelecek” başlıklı yazısında şu hezeyanlarda bulundu:

“Ey İzmirli bugün Diyarbakır’da olanları görmezsen, sesini çıkarmazsan “ama”lı filan cümleler kurarsan az zamanda sıra sana da gelecektir.”

”Bir büyükşehir. Diyarbakır. Halkın ezici çoğunluğuyla seçilmiş belediye eş başkanları, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı sudan gerekçelerle (sahi bir gerekçe açıklandı mı?) apar topar gözaltına alındılar.” 

“Diyarbakır halkının kendi oylarıyla seçtikleri belediye başkanlarına yapılan bu muameleye tepki göstermesine de izin verilmiyor. Kentin interneti, telefon hatları kesilip hayatla bağları koparılıyor. Şehirde hayat duruyor, durduruluyor. Bu nasıl bir zorbalıktır? Nasıl bir zulümdür?”

“Devlet bütün zorbalığıyla halkın tepkisini bastırdı.”

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri