İşte Advocaat’ın takımı

Atiker Konyaspor ve Karabükspor galibiyetleri Dick Advocaat’ı sevindirdi. Sarı-lacivertli futbolcular, Hollandalı hocanın kafasındaki hızlı oyun ve kanat akınlarından oluşan düzeni ilk kez hayata geçirdi.


Fenerbahçe’de Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor galibiyeti başta Dick Advocaat olmak üzere herkesin yüzünü güldürdü. İki maçta 6 gol atıp, kalesini gole kapatan sarı-lacivertlilerde, Advocaat’ın kafasındaki oyun sistemi ilk kez bu denli uygulanabildi. 
 
Göreve geldiğinden beri hızlı futbol ve kanat akınlarından oluşan sistemi benimseyen Hollandalı teknik adam, oyuncularının yavaş yavaş istediği noktaya gelinmesine çok sevindi.
 
Transfer döneminde kadroya bir oyun kurucu katılamadığı için farklı arayışlara giden ve 4-3-3’e dönen tecrübeli hoca, özellikle kanatlara önem vermişti.
 
Buna göre de son günde Jeremain Lens ve Moussa Sow transfer edilmişti. Kadrosunda forvetler ve kanat oyuncuları dahil 8 hücumcusu bulunan Fenerbahçe’de özellikle Kardemir Karabükspor maçı çok güzel bir örnek oldu. 
Takımın bulduğu 5 golün 4’ü kenar ortalarından gelirken, özellikle Aatif Chahechouhe ve Volkan Şen’in kanatlardan getirdiği hızlı toplar Advocaat ve teknik heyetin tam istediği gibi gerçekleşti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri