İBB Karşıyaka'yı devirdi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Pınar Karşıyaka'yı 79-72 yendi.


Bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyespor 3. galibiyetini elde  ederken, Pınar Karşıyaka 3. mağlubiyetini yaşadı.
 
Karşılaşmaya etkili başlayan Pınar KarşıyakaSummers, Brown ve Soner  Şentürk'ün kaydettiği sayılarla 4. dakikada 12-8 üstünlük yakaladı. Mola dönüşü  toparlanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Armand'ın art arda bulduğu dış  isabetlerle 7. dakikada öne geçti: 17-14. Kalan bölümde ev sahibi takım Calloway  ve Armand ile sayılar üreterek ilk çeyreği 22-21 önde kapattı.
 
Maçın ikinci periyoduna McCauley ve Mert Çevik'in üç sayılık  basketleriyle başlayan ev sahibi ekip 14. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 36-28.  Kalan bölümde Pınar Karşıyaka hücumda etkili olsa da farkın kapanmasına izin  vermeyen ev sahibi ekip, Klobucar'ın sayılarıyla devre arasına 46-41 önde girdi.
 
Üçüncü periyotta iki takımda sert savunma yaptı ve ilk üç dakikada  taraflar skor üretemedi. İstanbul temsilcisi 26. dakikada Calloway ve Klobucar'ın  isabetleriyle 52-46'lık skorla üstünlüğünü devam ettirdi. Oyunun kontrolünü eline  alan ev sahibi ekip, 27. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 57-46. İstanbul  Büyükşehir Belediyespor çeyreğin sonunda McCauley'in kaydettiği üç sayılık  basketle farkı dahada açtı ve son çeyreğe 62-46 üstün gitti.
 
Son periyoda McCouley'in basketleriyle başlayan ev sahibi takım, 35.  dakikayı 15 sayı farkla üstün geçti. 66-49. İstanbul Büyükşehir Belediyespor  farklı oyuncuların  isabetleriyle 37. dakikada farkı 20 sayıya kadar çıkardı:  75-58. Misafir takım Ponitka ve Summers ile isabetlerle farkı tek hanelere  indirse de İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahadan 79-72 üstün ayrıldı.
 
Karşılaşmanın en skorer oyuncusu İstanbul Büyükşehir Belediyespor  formasıyla 20 sayı kaydeden Armand oldu. Pınar Karşıyaka'da ise 17 sayı üreten  Ponitka mağlubiyete engel olamadı.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri