130 yaşındaki Kazak nine hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı insanı olan ve 130 yılın sırrını "helal rızık" ile açıklayan 1879 doğumlu Kazakistan vatandaşı Sahan Dosova hayatını kaybetti.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Dün akşam rahatsızlanan Dosova nineye eve gelen acil servis doktorlarının iğne yaptığı, doktorların evden ayrılmasından yarım saat sonra yaşlı Kazak kadının hayatını yitirdiği kaydedildi. 

Kazak nine yaşına rağmen kulaklarının ağır duymasının dışında herhangi bir sağlık sorunun olmadığını söylüyordu. Yaşlı nine son zamanlarda bile makineyle hala dikiş dikebiliyordu. 

Kazakistan'ın en büyük ikinci kenti Karaganda'da yaşayan 130'luk çınar 7 yaşında anne ve babasını kaybeder, daha sonra akrabalarının yanında yaşamaya başlar. İlk evliliğini 17 yaşında yapan Sahan Dosova nine 10 çocuk annesi idi. İlk eşini Birinci Dünya Savaşı'nda kaybeden Dosova nine ikinci evliliğini 40 yaşındaki kayını ile yapar. 

27 Mart'ta 130'uncu doğum gününü kutlayan Sahan nine uzun yaşamanın sırrına "Allah'ın lütfü" demişti. Yaşlı Kazak nineyi Türk medyasında ilk olarak Cihan Haber Ajansı görüntülemişti. 

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri