A.N. Sezer’e soru: 'Vicdanın sızlıyor mu?'

Sözde ulusalcı Atatürkçü Düşünce Derneğine ‘gözünden çürük raporu alarak askere gitmeyen ancak o gözlerle ehliyet alıp trafikte aramızda araç kullanan’ birinin Onursal Başkanlık yapması gündeme bomba gibi düştü. Kulislerde, gün boyu “Sal

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi...

ADD Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın, ‘gözünden çürük raporu alarak askere gitmemesine karşın bugün ehliyetli ve araba kullanıyor’ olmasının ortaya çıkması gündeme tekrar Atatürkçü Düşünce Derneğini getirdi. Kamuoyu ‘Saltık askere çağrılacak mı?’ sorusuna cevap ararken, akıllara Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ADD’ye aktarılan paralar geldi. 

GÖZLER SEZER’DE
Ergenekon terör örgütü davasının ikinci iddianamesinde ‘üst düzey örgüt yöneticisi’ olarak gösterilen emekli Orgeneral Şener Eruygur’un başkanlık yaptığı, yine iddianame de örgüt ile derin ilişkisi deşifre olan ADD’ye A.N. Sezer’in 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 100 bin YTL bağış yapmıştı. Her gün yeni bir skandalla gündeme gelen ADD’ye şaibeli çürük raporu, ilaç yolsuzluğu ve hukuk dışı fişlemeleriyle gündeme gelen Saltık’ın Onursal Başkanlık yapması ise akıllara yeniden 10. Cumhurbaşkanı Sezer’i getirdi.

KAMUOYU OLAYI SORGULUYOR
Kamuoyu, “Bir Cumhurbaşkanı nasıl olurda liderleri ETÖ sanığı olan, Onursal Başkanları askere gitmeyen ve ETÖ iddianamesinde örgüt ile ilişkisi ortaya konulan bir derneğe Köşk kasasından para aktarır? Bir Cumhurbaşkanı nasıl olurda bu derneğin etkinliklerine en ön sırada konuk olarak katılır?” sorusunu soruyor.

SAVCI KARCI’DAN SEZER’E ANLAMLI SORU
Geçtiğimiz Nisan ayında 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in eşi Semra Sezer ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Ümitköy- Çayyolu Şubesi tarafından düzenlenen konseri de izlediğini hatırlatan emekli Cumhuriyet Savcısı Ali Karcı, “Bugün ADD’nin ulusalcılık maskesinin bir kez daha Vakit aracılığıyla düştüğünü görüyoruz. Bu ülkede millet askere gitmeyeni, bilerek kaçanı ‘vatan haini’ olarak görür. Ancak bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış Sezer, nasıl görüyor acaba? Öyle ya vatandaş şimdi bunu soruyor. Bu derneğe yardım eden Sezer’in bugün vicdanı sızlıyor mu? ‘Sızlıyor’ olmasını temenni edeceğim ama Ergenekon iddianamesine yer alan suçlamalara karşın ADD’lilerin konserine gittiğini biliyoruz. 2006 yılında da ADD’ye Köşk kasasından aktarılan paraları unutmuş değiliz” dedi.

VATANPERVERLİK LAF İLE OLMAZ. MARŞ MARŞ ASKERE
Saltık’ın GATA tarafından yeniden muayene edilmesi gerektiğinin altını çizen Karcı, “Bu milletin talebidir. Çünkü hem vatansever hem de asker kaçağı olamazsınız. Yok askerden kaçma söz konusu değilse, gözden çürük alınırken, bugün o gözler ile nasıl trafikte dolaşılır? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu soru işaretlerinin giderilmesi için adli makamlar harekete geçmeli ve Saltık, GATA’da yeninde muayene edilmelidir. Muayene sonucunda ‘şaibe’ ortaya çıkarsa Saltık, ‘marş marş’ askere alınmalıdır. Onun vatan evlatlarından ne farkı var? ADD’li olması ona ayrıcalık mı getirecek?” diye sordu.

DEVLET BAKANI’NA ZORLA ASKERLİK YAPTIRILMIŞTI
ADD Onursal Başkanı Saltık’ın durumu eski Bakan Bahattin Şeker’i akıllara getirdi. Refah-Yol Hükümeti'nde Doğru Yol Partisi'nden Devlet Bakanı olan Bahattin Şeker, 28 Şubat'a karşı çıktığı için başta Hürriyet, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinin hedefi olmuş ve askerlik hizmetini 1988'de dövizle yaptığı halde, 1999'da ‘sahte belgelerle bedelli askerlik yaptığı' iddiasıyla 43 yaşında tekrar askere alınmıştı. Şeker, askerlik yapmadığı iddialarıyla ilgili olarak açtığı davayı kazandı; ancak mahkemenin kararı açıkladığı tarihte vatanî görevini tamamlamıştı.

İLGİLİ HABERLER

METRESE DUBLEKS DAİRE-HABERİ İÇİN TIKLAYIN

ONURSAL BAŞKAN'A BAK-HABERİ İÇİN TIKLAYIN

DAVA ARKADAŞLARINI DA FİŞLEMİŞ-HABERİ İÇİN TIKLAYIN

SALTIK ADD'Yİ DE KARIŞTIRDI-HABERİ İÇİN TIKLAYIN


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri