Hanımlara sorduk Çalışan kadınlar ve çocukları

Fatma Tuncer

Bu hafta hanımlarımıza çalışan annelerin çocuklarıyla ilgili düşüncelerini sorular sorduk. Hanımlarımız, çeşitli nedenlere bağlı olarak annelerin çalışmak zorunda kaldığını ancak çocuğun eğitiminin her şeyden önce geldiğini ifade ettiler.
Önce çocukların eğitimi gelir

Ben, iki çocuk annesi bir bayanım. Büyük oğlum doğmadan önce eşimin iş yerinde çalışıyordum. Oğlumun doğumundan sonra da bir müddet çalışmaya devam ettim. Ama, yaşadıklarım ve gördüklerim bana gerçeği gösterdi ve çocuğumun bakımının her şeyden önce geldiğine inandım. Her şey bir tarafa önce çocukların eğitimi gelir. Bazı kadınlar çalışmak zorunda olabilirler ama böyle bir mecburiyetleri yoksa çocuklarını büyütünceye kadar işe ara versinler çocuklarıyla ilgilensinler. En iyi yatırım insana yatırımdır anneler bunu unutmasınlar. Zinnur Ç.
Çalışmaya mecburum

10 yıldır bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum. Beş yaşında bir kızım var her sabah onu bakıcıya bırakıyorum. Bir anne için bu hiç de kolay bir şey değil ama çalışmaya mecburum. Kızımın doğumundan sonra çalışmaya bir yıl ara verdim. İşe başladığımda, bebeğimin bakımı için güvenebileceğim bir bakıcı aradım. Yakınlarımdan birinin tavsiyesi üzerine biriyle anlaştım... Bakıcının iyi biri olması da çok önemli. Gözüm arkada kalmıyor, ona güveniyorum. Ama yine de çalışmak zorunda olmasaydım çocuğuma kendim bakmak ve anneliğin tadını iyice çıkarmak isterdim. Sakine Y.
Kendim büyütmek isterim

l Şu an evli değilim ama evlendiğimde çocuklarımı kimseye bırakamam. Ben kendim çocukları çok severim, iki yeğenimi de ben büyüttüm. Bu konuyla ilgili kitaplar okudum, eğitimlere katıldım. Şu an nişanlıyım kısmet olursa Haziran'da evleneceğiz. Evleneceğim kişinin maddi durumu gayet iyi, evlendikten sonra çalışmayı hiç düşünmüyorum. Çocuklarım olursa onlarla ilgilenirim kalan vaktimde de sosyal faaliyetlere katılırım. Kitap okumayı çok severim, eşimle kitaplar okurum, hayır çalışmalarına katılırım. Ama çocuklarımı kendim büyütmek isterim. Gülcün N.
Büyükanneler bakabilir

Ben emekli bir bayanım. İki kızım var ikisini de annem büyüttü. Artık hayat şartları değişti, tek maaşla geçinmek mümkün olmuyor. Kadın çalışmak zorunda kalınca, çocukların bakımı ya kreşlere kalıyor ya da bakıcılara. Anne çalışıyorsa çocuğu iyi bir bakıcıya bırakmalı ve işten geldiğinde bir sorun olup olmadığını kontrol etmeli. Ya da anneler benim yaptığım gibi, çocuklarını büyükannelere bırakabilirler. Bu daha sağlıklı oluyor. Hiç olmazsa, büyükannenin torununu sevdiğini biliyorsunuz ve ona güveniyorsunuz. Ama eğer anne çocuğu iyi bir bakıcıya bırakmamışsa ve işini çocuğuna tercih etmişse bunun ileride çeşitli sorunlar doğurabileceğini düşünüyorum. Nurten C.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.