Ak Parti ve Ötekiler

Ali Haydar Bahtiyar

Ak Parti’nin dışındaki partiler bize ve daha öncekilere iktidarları zamanında neler yaşattılar neler! 

Hemen söze girelim isterseniz. 

Onlar İmam Hatiplere zarar verelim, kökünü kazıyalım derken, bütün meslek liselerinin kökünü kazıyarak Milli Eğitimi felç ettiler. Şehirliler bu okullara çocuklarını vermez olurken, biz dağ bayır köy köy dolaştık, İmam Hatip için yatılı öğrenci toplamaya çalıştık. Milletin yaptığı okullara göz dikmişlerdi. Boş kalmasın diye içini az çok doldurmaya çalıştık. Okullarımız boşaldıkça oturup garipliğimize, çaresizliğimize ağladık, ağladık, ağladık… 

Yetmedi, bunlar yazın tatilde küçük çocuklar Kur’an okumasın diye ilkokuldan önce Kur’an okumayı yasakladılar. Bizi kahreden bir durum da şu; bu yasaklamada MHP’nin de imzası var. Hatta sanırım Antalya milletvekili bir emekli müftü kalktı bu kanunu savundu Mecliste. Dünyada Kur’an okumasını yasaklayan tek ülke diye tarihe geçtik. Rezil ettiler bizi dünyaya. Şimdi MHP’ye oy verenler bunu hatırlarlar mı acaba?

Onlar bunları yaparken Ak Parti bütün okullara Kur’an, siyer, din dersi, Arapça vs. dersleri seçmeli de olsa koydular. Bu başlı başına bir devrimdir bu ülkede, dininin davasında olan bilinçli erler için. 

Başörtüsü zulmü bitti. MHP sadece üniversite için destek verirken, liseler ve kamuda başörtüsüne karşı çıkıyordu. Şimdi ne oldu? Bacılarımızın gözyaşları ve bizim ar ve utancımız kısmen bitti. Kim yaptı bunları?

İrtica adına Müslümanlara kan kusturma da bitti gitti çok şükür. Biz her iktidar değişiminde sürgün korkusu yaşadık. Şimdi memurlarda “ne zaman sürgün olacak veya işten atılacağız?” kaygısı var mı? Hanımları eden beylerini uğurlarken “aman hayatım etliye sütlüye karışma, ekmeğimizden olmayalım” diye tenbih etme gereği duyuyorlar mı? 

Bu hükümet halkın değerlerine sahip çıkıyor. Müslümanlar, rejim bize ne zorluklar çıkaracak?” diye bir kaygı taşımıyor artık. Başbakan İmam Hatipli, ama Abdullah Gül ilk başbakan olarak öyle değildi. Fakat anlayış aynı idi. Körü körüne bir desteklemek yok yani. Kimilerinin “bizden olsun da çamurdan olsun” dediği gibi “İmam Hatipli olsun da…” dediğimiz yok.

Diyanet İşlerine bile bir itibar geldi. Din hizmetleri utanç olmaktan iftihara dönüşüyor. İnsan hakları, özgürlükler, işkencesiz karakollar, zırt pırt her şeye konuşan askeri bürokratlar, hükümete yön veren şişman kediler kalmadı çok şükür. Basında bir hayli mesafe aldık. Hükümet hepsinin altında pay sahibidir elbette.

Vatanımın, vatandaşımın itibarı arttı dünyada. “Türkiyeliyim” demek, artık itilip kakılma, hor görülme değil, bir şeref itibar oldu. Paramız gülünç durumdan kurtuldu. 

Eğer CHP, MHP veya BDP hükümet olsa, bütün bu kazanımlar kaybedilir. Hem de yolsuzluklar kat be kat artar. Zaten açıkça söylüyorlar. Yapacakları bir şey anlatmıyorlar, sadece Ak Partinin yaptıklarını yıkacaklarını söylüyorlar. 

Bu bile onlara oy vermemenin başlı başına bir sebebi olmaya yeter de artar bile.

Yoğun gündemi takip edebilmek zor. Ama bu arada Mısır’da verilen idam cezalarını hiç olmazsa bir notla hatırlatıp kınamak gerekir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.