Nolcek şu CHP’nin işleri?

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

10 Ağustos seçimi, sanki cumhurbaşkanlığı için değil de CHP’nin iç hallerinin açığa çıkması için yapıldı. Baksanıza, cumhurbaşkanlığı konusu ve Tayyip beyin başarısı, ilk 2-3 gün konuşuldu; ondan sonra hemen tedavülden kalktı ama neredeyse herkes CHP’nin hallerini konuşur oldu. 

AK Parti’nin ortada koskocaman bir cumhurbaşkanlığı başarısı var, onu konuşan yok. Bütün TV kanallarında varsa yoksa CHP’de iç muhalefetle yapılan kavgası konuşuluyor. Bu sadece bu seçimlerde olan bir şey değil; yenilerek çıktığı her seçimden sonra CHP’nin başına gelen bir durum bu. Üniversite öğrenci yönetmeliğinde, başarısız öğrencilerin durumunun nasıl kurtarılacağının madde madde izahı gibi bir şey oluyor her seçimden sonra.

Üniversite öğrenci yönetmeliklerinde, başarılı öğrenciler için yer alan ifade, sadece “not ortalaması 3.50-4.00 arası olan öğrencilerin ‘üstün başarılı’ olduğu”nu belirten maddedir ve bu madde de öğrenciye “sen üstün başarılısın” demekten başka hiç bir işe yaramaz. Ama aynı yönetmelikte tembel öğrencilere bir sürü hak veren, neredeyse 7-8 tane madde vardır. Yok not ortalaması şu olduğunda hangi dersleri alırsa durumunu düzeltebilir; yok ders tekrarı etmesi için ne tür avantajlar verilmesi lazım; yok, mezun durumuna gelirken kaç ders kalmalı ki durumunu düzeltebilsin. 

Dikkat edin, neredeyse yönetmeliklerin omurgası, tembel öğrencilerin kendilerini kurtarması üzerine kurulmuştur.

Ceza kanunlarında da muhatap hep suçlu insanlardır ve dünyada ceza kanunlarını toplasanız, belki bir büyük kütüphane oluşturabilirsiniz. Yani, suç işleyenlerle ilgili binlerce kitap, milyarlarca satır yazılmıştır ama namusuyla yaşayıp giden insanlar için yazılmış tek satır kanun yoktur dünyada.

İşte CHP’nin durumu da buna benziyor. Ben bildim bileli, her seçimden sonra Türkiye seçimin galibini değil, CHP’nin durumunu konuşur...

CHP Artık Nasıl Bir Parti?

Müftü adaylar, MHP’den Mansur Yavaşlar, İlahiyat Profesörü Yaşar Nuriler, merkez sağdan Sinan Aygün ve İlhan Kesiciler, derkeeen İslam Konferansı Örgütü ve İslam İşbirliği Teşkilatından, El-Ezher mezunu Ekmeleddin İhsanoğlu..

Bizim bildiğimiz ve saygı duyduğumuz klasik sol çizgideki CHP gitti, sanki yerine, AK Parti’den daha muhafazakar, MHP’den daha miliyetçi bir CHP geldi. Yani E. Ülker Tarhan’ın dediği gibi, sol şeridi boş bırakan bir CHP var şimdi...

Hikayeyi bilirsiniz.  

Karga yavrusu, kekliği görünce ona özenmiş ve ayaklarını, gagasını kırmızıya boyayıp kanadını, kuyruğunu kesmiş ve annesine “Anne, ben artık kekliğe benzedim mi?” demiş. Annesi, yavrusunun tuhaf görünüşüne bakıp, “Ay yavrum; artık sen kargaya da benzemiyorsun.” demiş.

İşte, CHP’nin durumu da hikayedeki gibi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.