Amerika’nın adamı olmak!

Zeki Ceyhan

“Amerika’nın adamı olmak nasıl bir şey” diye merak edenlere Mısır’da yaşananlara göz atmalarını tavsiye ederiz.

Çünkü şu anda Mısır’ı Amerika’nın adamları yönetiyor.

Bu Amerikancı kafa Mısır’dan çok Amerika’yı düşünmek ve Amerika’nın çıkarlarına bir zarar gelmesin diye ellerinden geleni yapmak zorundalar.

New York Times gazetesinde yer alan bir haber Mısırlı yöneticilerin bu konudaki gayretkeşliğini gayet açık bir biçimde ortaya koyuyor.

NYT’nin haberine göre Mısır’da üst düzey bir istihbarat görevlisi televizyon kanallarını arayarak ABD’nin Kudüs kararına yönelik çok fazla eleştiri yapılmamasını tembihlemiş.

“Çok fazla yayın yapmayın” demek hiç kuşkusuz, “Amerika’yı eleştirmeyin” demekten başka bir şey değil.

Mısır gibi Müslüman bir ülkenin Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan eden kararına “karşı çıkılmamasını” istemesi ne demektir?

Ne demek olacak Mısır’ı yönetmekte olan Amerika’nın adamlarının Amerika’yı koruyup kollaması ve Mısır’da ABD aleyhtarı bir havanın esmemesi için çalışmaları demektir.

Amerika’nın açık desteği ile iktidara gelen darbeciler meşru yönetimi suçlu ilan etmiş ve iktidar koltuklarına çöreklenmişlerdi.

Şimdi kendilerini iktidar koltuklarına oturtan Amerika’ya diyet borçlarını ödüyorlar.

Yakında daha farklı adımlarda atabilirler. Mesela televizyon kanallarını “çok fazla yayın yapmayın” diye uyarmakla kalmayıp Amerika gibi onlar da, “Kudüs İsrail’in başkentidir” diyebilirler.

Evet, Amerika’nın adamı olmak işte böyle bir şey!

Her şartta ve her halükârda efendilerini haklı çıkartmak ve onları savunmaktır. Paradan ve güçten başka hiçbir değer yargısını tanımayanlar açısından ABD’nin çıkarlarını savunmaktan daha doğal ne olabilir?

Paraysa Amerika’da, güçse Amerika’da! Bunlara düşen paranın ve gücün önünde taklalar atarak efendilerine yaranmaya çalışmaktan başka bir şey değil.

“Biz Amerika’nın kararını kınayacağız ama Kudüs çok önemli değil” şeklinde uyarılar yapan Amerika’nın adamları kendi halklarına ihanetin en bariz örneklerini vermiyorlar mı?

Evet, “Amerika’nın adamı olmak nasıl bir şey” diye merak edenler Mısır’a baksınlar yeter.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.