Milli Görüş doğru istikamettir!

Zeki Ceyhan

Milli Görüş kuşkusuz doğru istikamettir! Milli Görüş’ten saptığınız zaman “doğru istikametten” kopmak üzeresiniz demektir.

Milli Görüş bir açıdan da şuur sahibi olmak demektir.

Rahmetli Erbakan Hocamız Milli Görüş’ten milim sapmaların bile ileride istikametten büyük sapmalara yol açacağını söyler ve bizleri bu konuda sıkça uyarırdı.

Rahmetli Erbakan Hocamızın o günlerde ne demek istediğini bugün birebir yaşadığımız olaylar ile çok daha iyi anlıyoruz.

Dün Milli Görüş cephesinde yer alıp rahmetli Erbakan Hocamızın dizinin dibinden ayrılmayan ama bugün Milli Görüş’e sırt çevirmiş olan eski dostlarımızdan biri, “AKP işe yaramaz bir aday çıkarırsa solcuya oy veririm” demek suretiyle aklı sıra kendisine bel bağlamış olanlara yol gösteriyor.

Yahu kardeşim bugüne kadar destek verdiğin parti sana göre işe yarar adaylar çıkarmış ve sen onlara oy vermişsen “doğru bir şey mi” yapmış sayılacaksın?

İşe yarar dediğin adaya oy vermiş olsan da, işe yaramaz diye kızıp solcuya oy vermiş olsan da netice itibarıyla doğru bir şey yapmış sayılmazsın ki!

Milli Görüş’e sırt dönülünce insan böyle istikamet kaybediyor işte. Ve doğru bir iş yapıyorum zannı ile daha büyük bir yanlışa imza attığının farkına bile varamıyor.

Bir de bu doğru sandığı yanlış ile başkalarını da yanıltıyor ve onların da vebale girmelerine neden oluyor.

Dedik ya insan Milli Görüş’ten bir kez kopmaya görsün.

Orta yerde Milli Görüş adayları varken insan niye Milli Görüş dışındaki partilerde işe yarar adam arar ki?

Siyasi partilere şöyle bir göz attığımızda Milli Görüş’ün temsilcileri olduğu gibi Muhafazakâr Demokrat ve Sosyal Demokrat görüşlerin de temsilcileri olduğunu görüyoruz.

Milli Görüş ekolünden yetişen seçmenlerin en şuurlu seçmenler olduğunu söyleyebiliriz. Milli Görüş ekolünden sapanlarda ise böyle bir şuurdan söz etmek elbette mümkün değil.

Milli Görüş şuurunu yitirenler kendi akıllarıyla doğruyu bulmaya çabalıyorlar ama istikameti kaybettikleri için doğru bir şey yapıyoruz zannı ile yeni yanlışlara imza atıyorlar.

Böyle istikamet özürlüsü olanlar onaltı yıldır destek verdikleri AKP’ye şimdi demediklerini bırakmıyor ve “cehenneme kadar yolunuz var” diye onlara kızgınlıklarını dile getiriyorlar.

Tamam, iktidara gelip de beklentilere cevap vermeyenler elbette sorumludur ama onları yıllarca iktidarda tutanların hiç mi vebali yok?

Evet, Milli Görüş doğru istikamettir sırt dönmeye hiç gelmez!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.