Dünyanın en zehirli beş hayvanı arasında bulunan Taş balığı, okyanusların ise en zehirli balığı..
Dünyanın en zehirli beş hayvanı arasında bulunan Taş balığı, okyanusların ise en zehirli balığı..
Taş balığının panzehiri yok. Bulunduğu ortama kamufle oluyor ve çok dikkatli bakıldığında görülüyor. Bazen 48 saat hareket etmeden avını bekleyebiliyor.
Kral kobradan, sarı akrepten ve huni ağ örümceğinden bile daha zehirli olan taş balığının sırtındaki 13 zehirli dikene temas eden canlı, felç kalıyor.
Sırtında çok zehirli 13 dikeni bulunan taş balığı, temas halinde felç ederek, müdahale edilmemesi durumunda ölüme neden oluyor.
İstanbul Akvaryum'un en dikkat çeken balığını görmek için Kızıldeniz alanındaki mikro tanka gelenler balığı bulmakta zorlanıyor.
Panzehiri olmayan balık Türkiye'de bugüne kadar herhangi bir zehirlenme vakasına yol açmamış. Zaten doğal yaşam alanı Kızıldeniz...
İskorpit
Ege bölgesi balıklarından ve zehirli bir balık türü. Halk arasında Çarpan olarak bilinen bu balığın dikeni deride kızarıklığa ve şişkinliğe neden oluyor. Zehirin etkisi bir kaç gün sürüyor.
Kırmızı karınlı piranalar
Amazon Yağmur Ormanları tankında bulunan Kırmızı Karınlı Piranalar bir çelik kemeri kesecek kadar keskin dişlere sahiptir. piranalar, yaralanan anneleri dahi olsa içgüdüsel olarak kan kokusuna dayanamaz ve saldırıya geçer.
Kırmızı Karınlı Piranhalar, bir tehdit ile karşılaştıklarında ya da saldırırken büyük sürüler oluştururlar.
İstanbul Akvaryum'da Karadeniz ile başlayan Ege'den Kızıldeniz'e, Cebelitarık Boğazı'ndan Panama Kanalı'na, Pasifik'ten Yağmur Ormanları'na kadar 16 temada yer alan balıklar doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürüyor.
Akvaryumda 6.800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank var. Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 17 bin adet kara ve deniz canlısı var.
Karadeniz Alabalığı Karadeniz Alabalığı ya da Deniz-Dere Alası Doğu Karadeniz bölümünde görülen bir alabalık alt türü.
Karaca Balık-Rus Mersini ve Sivruşka Balığı... kuzey yarım kürede ılıman deniz ve göllerin sahillerinde yaşayan ekonomik değerli balıklar...
Ana Tank... İstanbul Akvaryum'u gezen ziyaretçilerin uzun vakit geçirdiği noktalardan bir tanesi. Dalış faaliyetleri de bu tankta gerçekleşiyor.
İstanbul Boğazı temasında yer alan balıklar...
Akdeniz temasında bulunan ve sürü halinde yüzen Mercanlar...
Benekli Bahçe Müreni
Sert güçlü kuyruk uçlarını yuva kazmak için kullanırlar
Derilerinden salgıladıkları mukus, çimento etkisi yaratarak yuvalarının etrafındaki kum tanelerini beton gibi bir arada tutar.
Dantelli Müren
Köşeye sıkıştırıldığı zaman saldırır ve kaçabilmek amacıyla müthiş bir güçle insanı ısırır.
Balığın dişlerinin dibinde zehirli maddeler bulunduğu için yaralarda kolaylıkla iltihaplanmalar olur.
Cerrah Balığı
Tropikal denizlerde yaşar. Genellikle tek başlarına dolaşırlar. Sakladığı ve tehlike anında çıkardığı bıçakları var.
Otçul olarak bilinen Anemonlar sadece Palyaço balığını yiyemez. Çünkü onu algılayamaz. Palyaço balığı ise Anemonları onu yiyebilen balıklardan korur.
Palyaço Balığı
Pasifik tankında bulunan Palyaço balığının özelliği tehlike anında birbiriyle kenetlenip karşısındakine büyük balıkmış gibi gözükmesidir.
Jilet Balığı
Uzun Boynuzlu İnekbalığı
Bu balıklar iyi yüzücü değillerdir. Elle yakalanabilecek kadar yavaş yüzerler. Çevik bir avcı olmadıkları için de besin olarak yumuşakçaları tercih ederler.
VATOZ
Bir kuş gibi adeta kanat çırpan balık. Denizlerin kuşları olarak bilinir. Toplu göçleri de bir kuş göçünü hatırlatır.
İşte binlerce balıktan objektife takılanlar...