CHP: Üniversitede içki içilmeyecek de nerede içilecek

CHP: Üniversitede içki içilmeyecek de nerede içilecek
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde yeralan tenis kortlarında belediye meclisi kararıyla alkollü içki servisi yapılacak. Bursa'nın merkez Nilüfer Belediye Meclisi toplantısında gündeme alınan, üniversite yerleşkesinde içki servisi yönündeki karar, CHP

Nilüfer Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında Konak Kültür Evi'nde yapıldı. Bozbey, toplantının açılışında, son bir aydaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

Görükle Kampüsündeki Rektörlük Kapalı Spor Salonu ve Tenis Kortları Sosyal Tesisleri'nin içkili yerler bölgesine alınmasıyla ilgili talep, üyeler arasında tartışmaya sebep oldu. CHP'li üyeler, ilgili yerin içkili yerler bölgesine dahil edilmesini isterken, AK Partili üyeler buna karşı çıktı. Yapılan oylamada, CHP'li üyelerin oylarıyla üniversite içinde alkollü içecek satılması ruhsata bağlandı.

AK Partili üyelerin üniversite içinde içkili mekanlar bulunması maddesine red oy vermesi CHP'liler tarafından eleştirildi. CHP'li bir meclis üyesinin söylediği, ''Üniversitede içki içilmeyecek de nerede içki içilecek?' şeklindeki sözleri toplantıda gerginliğe yolaçtı. AK Partili üyeler, bu çıkış karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkan Vekili ve Nilüfer Belediye Meclis üyesi Ahmet Sarı, hükümet olarak gençleri içki ve sigaradan uzak tutmak için çalıştıklarını hatırlattı. Nilüfer Belediye Meclisi'nin, Uludağ Üniversitesi'ni içkili yerler bölgesine dahil etmesini tarihi bir ayıp olarak nitelendiren Sarı, bu işin vebalinin CHP'nin boynuna kalacağını söyledi.

CHP'li meclis üyelerinin kabul oyuyla çıkan kararla üniversitenin tam ortasına içkili mekan açılmasına izin verilmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Sarı, her meclis toplantısında mutlaka 2-3 mekana içki ruhsatı verildiğini söyledi.

AK Partili Meclis üyesi İbrahim Sincanlı da üniversite yerleşkesinde içkili bölge oluşturulması önerisinin, sayıca fazla olan CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildiğini kaydetti. Kararın tarihi bir hata olarak nitelendiren Sincanlı, "Hatta bazı CHP'li üyelerden 'üniversitede içki içilmeyecek de nerede içilecek' şeklinde garip tepkiler de oldu. Bunu anlamakta zorlandık." şeklinde konuştu.

AK Parti olarak Nilüfer Belediyesi'nde 10 kişi olduklarının altını çizen Sincanlı, "O gün bazı arkadaşlarımızın mazeretleri olduğu için meclis toplantısına 6 kişi katılmıştık. Toplantıya gelen 6 kişi de red oyu verdi. Ancak mecliste 21 kişi olan CHP'li üyelerden yalnızca 2 kişi gelmemişti. Bunun sonucunda da 6 red oyuna karşı 19 kabul oyu ile grup kararı ile bu içki kararı geçti." diye konuştu. Sincanlı, spor yapılacak alında içki izni verilmesini kabul edilemez bir durum olarak değerlendirdi.

AK Partili Meclis üyesi İsmail Hakkı Kavurmacı da şunları söyledi: "CHP'li arkadaşlar teklifin üniversiteden geldiğini söyledi. 'Üniversitede içki içilmesinde ne mahsur olabilir ki' dediler. Bizim grubumuz bununla ilgili toplu olarak red oyu kullandı. Böyle bir karar çıktı ama kamuoyunda ne kadar kabul görecek ayrı bir konu."

Nilüfer Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise toplantıda olduğu gerekçesiyle konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.