Dikenli incir alternatif gelir kaynağı oldu

Dikenli incir alternatif gelir kaynağı oldu
Mersin ve Çukurova yöresinde tamamen doğal ortamda yetişen dikenli incir bölge insanının alternatif gelir kaynağı oldu.

Anavatanı Güney Afrika olarak bilinen dikenli incir, halk arasında "Hint inciri" veya "Frenk inciri" olarak da biliniyor. Maliyeti olmayan, Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen dikenli incirin insan sağlığına önemli faydaları bulunuyor.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesi'nde aile bütçesine dikenli incir satarak katkı sağlayan Emel Korkut, satışlardan çok memnun olduğunu söyledi. Sahil kesimlerinde tablalarda 3 tanesi 1 TL 'den satışa sunulan dikenli incir, halk arasında da şifa kaynağı olarak biliniyor.

Meyveyi ağacından toplamasının pek de kolay olmadığını, İncir'in sabah serinliğinde ve erken saatlerde toplanması gerektiğini belirten Korkut, kovalara topladığı incirleri önce buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine buz kırıp tepside satışa sunduklarını kaydetti.

Meyveye, günü birlik yat gezilerine çıkan yerli ve yabancı turistler ile beldede kalan yazlıkçıların daha çok rağbet gösterdiğini ifade eden Korkut, "Doğal ortamda kendi haline yetişen ve özellikle Akdeniz'de bulunan Frenk yemişinin 3 tanesini 1 TL'den satıyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen bu meyveyi soyarak ikram ediyorum. Dikenli olması nedeniyle bilmeyen bu meyveyi soyamaz. Bu nedenle müşterilerime soyarak soğuk bir şekilde ikram ediyorum." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.