Muhtar maaşları artacak

Muhtar maaşları artacak
AK Parti'li Akbulut, yeni 'Köy Kanunu'nu Ekim ile Kasım ayları içerisinde çıkartacaklarını belirtti.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, komisyona gelen yeni 'Köy Kanunu'nu Ekim ile Kasım ayları içerisinde çıkartacaklarını belirterek, kanunla en düşük muhtar maaşının 800 lira olacağını söyledi.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı, merkeze bağlı belde, mahalle ve köy muhtarlarına Öğretmenevi'nde iftar yemeği verdi. İftara TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, merkeze bağlı belde, mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı.

BİZE ÖDÜNÇ OY VERİN

Yemek sonrası konuşan Milletvekili Akbulut, 12 Eylül'deki referandumun siyasi bir nitelik taşımadığını, referandumda iktidarın değil 26 maddelik anayasa değişiklik paketinin onaylanacağını söyleyerek, "Bu bir siyasi seçim değil. Bu tamamen Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin bir anayasasıdır. Partilerin anayasaları olmaz devletin anayasası olur. Siyasi görüşler ne olursa olsun, hangi partiye oy verirseniz verin, sizlerden önümüzdeki Referandum için ödünç oy istiyoruz. Türkiye'nin geleceği için, çocuklarımız için, daha istikrarlı bir Türkiye için sizlerden oy istiyoruz."dedi.

EN DÜŞÜK MUHTAR MAAŞI 800 TL OLACAK

Muhtarlar için yeni yasama döneminde bir dizi değişilikler yapılacağını söyleyen Akbulut şöyle dedi: "Muhtarlarımıza büyük bir müjdemiz var. Yeni köy kanunu tamamladı ve TBMM İçişleri Komisyonu'na geldi. Önümüzdeki Ekim veya Kasım aylarında bu kanunu çıkaracağız. En düşük muhtar maaşı 800 lira olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Bazı muhtarlarımız bana 'niye yükseltiyorsunuz, o zaman daha çok aday olacak ve muhtarlık elimizden gidecek' diye sitem ediyor. Ama biz bu kanunu çıkaracağız. 65 maddelik yeni bir köy kanunu geliyor. Bu köy kanunu ile muhtarlıklarımız güç bulacak."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.