Rezilliğe davetiye

Rezilliğe davetiye
Ülkemizde sol çevreler her seferinde çeşitli rezilliklerin yaşandığı yılbaşı kutlamalarından geri durmuyor. Onlardan biri olan CHP’li Çankaya Belediyesi, “daha aydınlık bir Türkiye için”, Lozan
Ankara’da da CHP’li Çankaya Belediyesi, Hıristiyan geleneğini ihyaya hazırlanıyor. Başkan Bülent Tanık, “daha aydınlık bir Türkiye için”, Lozan Park'ta yılbaşı partisi verecek… Belediye şirketi Belde A.Ş tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte, Aylin Aslım, Marsis, DJ Hicri Bozdağ ve DJ Suat Ok sahne alacak. Havai fişek gösterilerinin yapılacağı gece için parka yiyecek içecek stantları da kurulacak. Partiye giriş 10 lira olarak belirlendi.

ALKOLE, FUHUŞA DAVETİYE 
Yılbaşı kutlamalara çerçevesinde ayrıca Sakarya ve Kızılay'da ışıklandırmalar, süslemeler yapılıyor. Açıklamalar ve oluşturulan ortam ile halk adeta alkol alıp kudurmaya davet ediliyor. Gençlerin önemli bir bölümünün alkole, fuhuşa ilk defa bu tür eğlencelerde bulaştığı biliniyor. 

DAHA AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİNMİŞ!
CHP’li Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni yıl kutlamalarının, bir sonraki yıla dair umutları ve heyecanları yansıttığını savunarak “Daha aydınlık bir dünya, daha aydınlık bir Türkiye ve daha aydınlık bir Ankara için kentimizi ışıklandırıyoruz. Kalbimizdeki ve aklımızdaki güzellikleri paylaşmak için kentimizi süslüyoruz. Yeni yılın umutlarını ve neşesini hep birlikte yaşamak için tüm başkentlileri, Çankaya’ya davet ediyoruz” dedi. 

BİLİM YUVASINA BAK 
Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Başkentimizdeki Hacettepe Üniversitesi de, günlerdir, gençleri alkol sefahatine davet ediyor. “Beyaz Ev Yılbaşı Galası Programı” adı altında Beytepe Kampusunda gece 03.00’e kadar devam edeceği bildirilen kutlama ile ilgili davetlilere “limitsiz alkol” vaat ediliyor. 

DANSÖZ, SINIRSIZ İÇKİ 
Ankara’da pek çok büyük otel, bar, restoran da dansözlü ve sınırsız içkili yılbaşı kutlamaları organize ediyor. Alkol ve cinselliğin ön planda olduğu görülen duyurularda, “Oryantal şov, şarap partisi, sınırsız içecek” gibi vaatlerde bulunuluyor. 

NOEL NEDİR? 
Yılbaşı adı altında kutlanan Noel aslında Hıristiyanların Hz. İsa'nın doğum günü dolayısıyla kutladıkları bir bayram. Hıristiyan inancına göre evrenin nuru olan Hz. İsa'nın doğum gününü 25 Aralıkta kutlamanın nedeni, papaların kış gündönümü törenlerine bağlı bulunanları bundan vazgeçirmek amacına yöneliktir. 25 Aralık’ta Hıristiyan kiliseleri tarafından Hz. İsa'nın doğum gününü kutlamak için törenler düzenlenir. Bu amaçla ayinler düzenlemekteler. Hıristiyan dünyasında 25 Aralık’ta yapılan bu kutlamaların 31 Aralık gecesi yılbaşında yapılması, İslam ülkelerine bu Hıristiyan geleneğini hâkim kılmaya yönelik bir çalışma olarak gösteriliyor. Noel gününde çam ağaçlarına çeşitli şeyler asılarak yapılan tören, Hıristiyanlığa bu pagan geleneğinden geçmiştir. Günümüzde İslam ülkelerinde yapılan Noel kutlamaları da aslında pagan anlayışının yeniden diriltilmesidir.

Habervaktim Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.