Sıcak havalarda başınız mı ağrıyor?
Dr. Taş, yaptığı yazılı açıklamada özellikle çocuklar, yaşlılar, tansiyon, şeker, kalp, akciğer ve değişik deri hastalığı olan kişilerin, artan sıcaklardan ve güneş ışığının zararlı etkilerinden kendini daha fazla koruması gerektiğini bildirdi. Sıcakların artmasıyla birlikte herkesin farklı bir beslenme şeklini benimsemesi gerektiğini belirten Taş, "Kronik hastalıkları olanlar, yaz aylarında sağlık kontrollerine daha fazla dikkat etmelidir. Şeker hastaları ise zaten çok terledikleri için daha fazla sıvı içmeli, sıcak havalarda kullanmaları gereken ilaçları ve yapmaları gereken diyetleri için hekimlere müracaat etmeli, tansiyon ve şeker hastaları ölçümlerini daha sık yaptırmalıdır." dedi.
İl Sağlık Müdürü Taş, "Özellikle sıcakların fazla olduğu yaz aylarında hamurlu ve yağlı yiyeceklerden şiddetle kaçınılması gerekmektedir. Bunların yerine enerji ve vitamin deposu karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyveleri bol bol yenmelidir." diye konuştu.
Sıcağa maruz kalan ve fenalaşan hastaların derhal serin bir yere alınması, sıkı kıyafetlerin gevşetilmesi, aşırı giyinilmişse azaltılması, ağızdan sıvı verilmesi, vücut ısısını düşürecek şekilde pansuman yapılması, evdeyse ılık duş yaptırılması gerektiğini anlatan Erdoğan Taş, "Bu tedbirlere rağmen ateş, bulantı, baş dönmesi olur ve devam ederse mutlaka hastaneye müracaat edilmelidir. Sıcaklardan korunmak için sulu ve hafif gıdalar alınmalı, bol, ince, rahat ve açık renk elbiseler tercih edilmelidir." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.